Anahtar Kelimeler: Staj sorunu çözüldü

Staj sorunu çözüldü!

Staj sorunu çözüldü!

Staj sorunu çözüldü!

Ramazan Can müjdeyi verdi

Kırıkkale´de Sağlık Meslek Lisesi sayısı diğer illere göre fazla olduğu için ildeki özel ve devlet okullarında eğitim gören Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin staj için işyeri bulmaları ve işlemlerinde sorun yaşanıyordu.

CAN SORUNU ÇÖZDÜ

Konuyla ilgili müjde AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve KEİPA Türk Grubu Başkanı Ramazan Can´dan geldi.  Ramazan Can konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: ?İlimiz Sağlık Meslek Liselerinde (özel-devlet) okuyan öğrencilerimizin stajlarıyla ilgili problem çözülmüştür. İlimizde, sağlık meslek liseleri oran açısından diğer illere göre fazladır. Öğrencilerin Kamu Kurumlarında staj yapabilme imkanları sınırlıdır.

STAJ YAPABİLECEKLER

Bu sınır nedeniyle yüzlerce öğrenci staj yapamaz duruma gelmiştir. Hiç değilse ücret almadan staj yapma imkanı ise 5 yıl önceye kadar bu şekilde staj yapan öğrencilerin büyük bölümünün geriye yönelik dava açarak ücret talep etmesi özellikle Kamu Hastanelerini ciddi derecede sıkıntıya sokmuştur ve öğrencilerimiz staj yapamaz hale gelmişken, Sayın Valimizin ve üç milletvekili olarak bizlerin, Kırırkkale Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı, Halk Sağlığı, İl Sağlık, İl Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Özel Sağlık Lisesi Müdürümüz Taki Kaplan´ın gayretleriyle gerekli ödenek ve imkan sağlanmıştır.  Öğrencilerimiz artık staj yapabilecektir. Öğrencilerimize ve Kırıkkalemize hayırlı olsun? dedi.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli