Anahtar Kelimeler: Statsız şampiyon oldular

Statsız şampiyon oldular

Statsız şampiyon oldular

Statsız şampiyon oldular

Sulakyurt başarısı

Kırıkkale 2. Amatör Ligi´nde mücadele eden Sulakyurt Belediyesi Gençlikspor, stadyumu ve antrenman sahası olmamasına rağmen lig şampiyonu oldu.

BAŞARI ELDE ETTİLER

Kırıkkale 2. Amatör Ligi´nde mücadele eden  Sulakyurt Belediyesi Gençlikspor, stadyumu ve antrenman sahası olmamasına rağmen lig şampiyonu oldu. Bir üst ligde oynamaya hak kazanan  Sulakyurt Belediye Gençlikspor´a, ilçede antrenman yapması için harabeyi andıran bir alan gösterildi. Çalışmalarını ilçe dışında yapan takım, lig şampiyonluğunu namağlup olarak kazandı.

BİLDİK BİLGİ VERDİ

Sulakyurt Belediye Başkanı  İsmail Bildik,  Kırıkkale 2. Amatör Lig´de namağlup şampiyon olduklarını söyleyerek, "Sulakyurtumuzda saha olarak belirlenen bir alan var. Allah korusun bu alana keçi girse ayağını kırar. Ama biz tüm bu zorluklar karşısında yılmayarak  Sulakyurt olarak bu yıl bulunduğumuz ligde namağlup şampiyon olduk. Şampiyon bir takımın sahası böyle olmamalı. Bu sene resmen taşıma suyu ile değirmen döndürdük. Bütün antrenmanlarımızı  Kırıkkale Fikret Karabudak Stadı ve  Ankara´da stat kiralayarak yaptık.  Kırıkkale´den namağlup şampiyon olduk. Namağlup şampiyonuz ama stadımız yok.  Sulakyurt stadımız olmamasına rağmen Kırıkkalemizin şampiyonudur" dedi.

SPOR ALANI LAZIM

Başkan Bildik yaşadıkları bu sıkıntı karşısında Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinden destek istedi. Bildik, "Yetkililer bize destek olsun. Takımı olmayan ilçelerde dahi stat var. İlçelerimizin çok güzel statları var, ama futbol takımları yok. Bugün  Kırıkkale´de 11 belediye içerisinde iki belediyenin U19 ve U17 takımları var. Birisi  Yahşihan Belediyesi diğeri ise biziz. Herkes spor yapacak genç ararken bizim gençlerimiz spor yapacak yer bulamıyor. Bundan dolayı da Gençlik Spor Bakanlığı ve ilimiz yetkililerini sesleniyorum. Bize spor yapacak alanlar yapsınlar" diye konuştu.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu