Anahtar Kelimeler: kutlama yaptı

STK´lar kutlama yaptı

STK´lar kutlama yaptı

STK´lar kutlama yaptı

Hicri yılbaşı kutlandı

Kırıkkale´de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının oluşturduğu ?Kırıkkale Kardeş Sivil Toplum Kuruluşları Platformu? Hicri Yılbaşı sebebiyle vatandaşlara tebrik ve bilgilendirme broşürü dağıttı.

KUTLAMA YAPTILAR

Peygamber Efendimiz (sav)´in Mekke´den Medine´ye hicret etmesini başlangıç olarak kabul eden hicri yıl Muharrem ayı ile başlıyor. Kameri olarak 1 Muharrem 1439´a girdiğimiz zaman Hicri Yılbaşı Miladi takvim´e göre 11 Eylül 2018 Salı günü kutlanacak. Muharremin 10. Günü olan 20 Eylül 2018 Perşembe  Aşure günü olarak kutlanacak.

MUHARREM AYI AÇIKLAMASI

STK´lar dağıttıkları broşürlerde şu ifadeler yer verdiler; ?Rabbimiz (cc) Kur´an-ı Kerim´inde takvim konusu hakkında şöyle buyurmuşlardır:  ?Şüphesiz Allah´ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü hürmetli, saygın kılınmış aylardır?? (Tevbe/36)  Tarihsel sürece baktığımızda her millet kendi takvimini oluştururken, kendileri için önemli saydıkları bir günü başlangıç olarak almışlardır. Romalılar, Roma´nın kuruluşunu, Hıristiyanlar, Hz. İsa´nın (as) doğumunu tarih başlangıcı olarak kabul etmişlerdir. Hicrî takvim ise Ay´ın hareketlerine göre zamanı hesaplayan ve 622 milâdi yılında, Peygamber Efendimiz´in (sav) Medîne´ye hicretini târihin başlangıcı olarak kabul eden takvimdir. Hicri Takvim ise Muharrem ayı ile başlar. Peygamber Efendimiz (sav): ?Ayların efendisi Muharrem, günlerin efendisi Cum´adır? (Deylemi) ve başka bir hadis-i şeriflerinde: ?Nafile oruç tutacaksan Muharrem ayında tut. Çünkü o, Allahu Teala´nın ayıdır?? (Tirmizi) buyurarak Muharrem ayının şerefine işaret etmişlerdir.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli