Anahtar Kelimeler: görüştü

STK’lar ile görüştü

STK’lar ile görüştü

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas 100. Yıl Sivil Toplum Kuruluşları ile buluşma kapsamında Kırıkkale'de bulunan Sivil Toplum temsilcileri ile bir araya geldi.

 

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa sivil toplum kuruluşları temsilcileri yoğun katılım gösterdi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen ve il müdürleri katıldı. Programda il olarak söz alan Kırıkkale Valiliği Dernekler Müdürü Servet Fırat program hakkında katılımcıları bilgilendirerek şu ifadelere yer verdi: "Günümüz dünyasında sivil toplum kuruluşları hayatın her alanında yer alıyor. Devlet ve özel sektör dışında üçüncü bir sektör haline geldiler. 

 

DESTEK AÇIKLAMASI

Bir taraftan vatandaşın yardımına koşan kuruluşlar bir yandan vatandaşın isteklerini yetkililere iletiyor. Sivil toplum kuruluşları varlığı demokrasinin varlığı için gereklidir. Ülkemizde sivil toplum her geçen gün gelişmektedir. Sivil toplum kuruluşlarının en büyük serveti halkın güvenidir. Devletimiz sivil toplumun gelişmesi adına birçok yeniliğe imza atıyoruz. Kırıkkale'de 2010 yılından itibaren 30 derneğe 3 milyon 2023 yılında ise 2 milyon destek verildi. Destek miktarı arttı."

 

STK’LAR ÇOK ÖNEMLİ

Programda söz alan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas STK'ların önemine değindi. Vali Makas açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bu sene bir taraftan 100. yılımızı kutluyoruz. Bir taraftan da Türk'ün çağının besmelesini çekiyoruz. Sivil toplumun kökeninde insan odağı var. İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın şiarı bizim devletimiz vücut bulmuş. Geçmişten günümüze Türk Devletleri hep insanı odağına almıştır. Devlet milleti için vardır. Devlette vali de kaymakam da bu aziz milletin mutluluğu ve refahı için var. Aynı istikamette yürüyenlerin birleştiği yer STK'lardır. 

 

BERABER YOL YÜRÜNÜYOR

Sizlerin varlığı katılımcı demokrasi için çok önemli. STK'yı ne kadar yaşatabilirsek ecdadın bize bıraktığı mirası o kadar yürütebiliriz. STK'lar bizleri yönlendiriyor. Kırıkkale'mizde de STK sayımız fazla. İnşallah daha da artar. Kırıkkale'ye daha fazla kaynak alacağız. Sayın genel müdürümüzden söz aldık. Aralık sonuna kadar projelerinizi hazırlayın bize sunun. STK'larımızın her biri başımızın tacı. Devlet olarak beraber yol yürümekten büyük kıvanç duyuyoruz."



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı