STK'lar için sandık kurulacak

STK

STK'lar için sandık kurulacak

Kırıkkale'de bir ilk!

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale`de de 23 Mart Pazartesi günü sendika, dernek, vakıf ve meslek kuruluşlarının yönetim kurulu üyelerine dönük bir temayül yoklaması yapılacağını açıkladı.

STK'lar için sandık

Aday belirleme çalışmasını sürdüren AK Parti, Kırıkkale'de bir ilke imza atacak ve STK temsilcilerini de işin içine katacak. Aday belirleme çalışması dahilinde STK'lar için parti binasında sandık kurulacak. STK temsilcilerinin kimi aday olarak görmek istersiniz?” sorusuna yanıt vermesi istenecek. Demokratik temayülde, AK Parti'nin aday adayları değil STK'ların kimi milletvekili görmek istedikleri yönünde oylarını özgürce kullanacağı bir uygulama yapılacak diyerek konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı ürsel Akçay, böylelikle AK Parti milletvekili aday belirleme sürecindeki farkını da ortaya koyacağını söyledi.

Akçay bilgi verdi

Konu hakkında açıklamada bulunan Akçay, demokratik temayülün ayrıntıları ile ilgili şu bilgileri verdi: Dernek, vakıf, sendika, meslek kuruluşlarının yönetim kurulu asıl üyeleri temayüle çağrılacak. İsim listeleri valilik dernekler masasından alınacak. Demokratik temayül için Pazartesi günü sandık kurulacak. Oy verme işlemi 09.00 ile 17.00 arasında yapılacak” dedi.  Akçay, STK'lara çağrıda bulunarak tercihlerinin ciddiye alınacağı, milletvekili adaylarının belirlenmesinde önemli bir kriter olacak bu uygulamaya sahip çıkacaklarına inandığını belirterek Böylelikle AK Parti Kırıkkale`de sadece kendi parti dinamiklerinin değil STK'ların da tercihlerini öğrenerek kendine bir yol haritası belirleyecek milletvekili adaylarını geniş bir taban mutabakatı ile seçmiş olacak” diye konuştu.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli