Anahtar Kelimeler: zengini değiliz

?Su zengini değiliz?

?Su zengini değiliz?

?Su zengini değiliz?

Su toplantısı yapıldı

Kızılırmak havzası havza yönetim heyeti toplantısı Samsun´da gerçekleştirildi. Toplantıya katılan yönetim Kurulu Üyesi Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz ?Su bugün çok önemli kaynaklarımızdan birisidir. Ülkemiz su zengini bir ülke değil. Kızılırmak çok sayıda ili geçerek Samsun´a ulaşıyor? diye konuştu.

VALİ TOPLANTIYA KATILDI

Samsun Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen Kızılırmak Havzası Havza Yönetim Heyeti toplantısına Kırıkkale, Kayseri,  Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Çorum,  Samsun, Sinop, Sivas ve Yozgat illerinden yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Kırıkkale´yi Vali M.İlker Haktankaçmaz temsil etti. Toplantıda ilk olarak DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Murat Saraç, ´Havzada yer alan illerin su koordinasyon kurulu toplantı sonuçlarının değerlendirilmesi,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak tarafından Havza koruma eylem planı kapsamında korunan Kızılırmak Deltası´nda Samsun Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı çalışmalar´ ile ilgili olarak birer sunum yaptı.

SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMA

Sunumların ardından Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz bir konuşma yaptı. Vali Haktankaçmaz ?Su bugün çok önemli kaynaklarımızdan birisidir. Ülkemiz su zengini bir ülke değil. Kızılırmak çok sayıda ili geçerek Samsun´a ulaşıyor. Kızılırmak´ın geçtiği illerde çok güzel çalışmalar olsa da, herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediği müddetçe arzu edilen başarıyı yakalamak zor olacaktır. Her il aynı kapasitede değil. Kızılırmak´a dökülen atıkların arıtılması konusunda belediyelerin yaptırımları uygulamasında biraz sıkıntı var. Bu toplantılarda hem alınan kararlarla bu konudaki bilinçler arttırılacak, hem de önerilen gündeme taşınmasıyla daha sonuç odaklı çalışmalar gündeme gelecektir? dedi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli