Anahtar Kelimeler: duyuru…!

Su için duyuru…!

Su için duyuru…!

Sorunu suya ve halka bağladılar!

Kırıkkale bunu da gördü

 

Bu seneye kadar 

neden hiç olmuyordu!

 

Suyunuz ısınıyor, az kaldı…!

 

 

 

Kırıkkale Belediyesi son günlerde bazı mahallerde yaşanan su kesintileri hakkında açıklamada bulunarak Kırıkkale halkına duyuruda bulundu.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Kırıkkale Belediyesi son günlerde bazı mahallerde yaşanan su kesintileri hakkında açıklamada bulunarak Kırıkkale halkına duyuruda bulundu. Duyuruda su kullanımına dikkat çekildi, amaç dışı su kullanımına dikkat edilmesini istedi. Kırıkkale Belediyesi, su kaynaklarının sürdürülebilirliği ve vatandaşların su tüketimi konusundaki hassasiyetine dikkat çekmek amacıyla bir duyuru yayınladı. Bunaltıcı hava sıcaklıkları sonucu su tüketiminin artması, depodaki suyun azalması nedeniyle su kesintilerinin yaşanmaması için su tüketimine dikkat edilmesi isteniyor.

 

İŞTE O AÇIKLAMA

Yayınlanan duyuru şu şekilde: “Son günlerde şehrimizde günlük tüketilen su, Kızılırmak'tan temin edilip tesiste arıtılmak suretiyle şehir şebekesine verilen suyun yaklaşık üç katı seviyesine ulaşmıştır. Tam kapasite çalışan Yeşil Vadi Su Birliğine ait arıtma tesisi geçtiğimiz Temmuz ayında 2 milyon 529 bin metre küp su üreterek birlik üyelerinin kullanımına sunmuştur. Ancak arıtılmış suyumuz evlerimizde kullanılmanın yanı sıra son aylarda vahşi sulama olarak tabir edilen bahçe sulamasında da aşını şekilde kullanılmakta. Özellikle mevsim normalleri üstünde seyir eden hava sıcaklığı nedeniyle de bahçe sulamasında yaşanan artış, tüketimin büyük bir bölümünü oluşturmaktadır.

 

TÜKETİM ARTMIŞ!

Kısaca günlük arıtılmak suretiyle insani ihtiyaçların karşılanması için üretilen su, tüketilen suyun amaç dışı kullanılması nedeniyle ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu nedenle de şehrimizin bazı bölgelerinde basınç düşüklüğü veya depolarda suyun yeteri seviyeye ulaşmaması nedeniyle bölgesel su kesintisi yaşanmaktadır. Kesintisiz su üretimi için takviye pompa ile Yeşil Vadi Su Birliğine ait tesis güçlendirilmiş ve işletme koşulları iyileştirilmeye giderilmiş olup kesintisiz su dağıtımına gayret sarf edilmektedir. Vatandaşlarımızdan da özellikle bahçe sulamasına azami özen göstermeleri, yağmurlama yada damlama sistemi ile sulama yapmaları, bahçelerinde çeşmeleri gün boyunca açık bırakmamaya yaşanan kesintilerin önüne geçmek için özellikle dikkat etmeleri önem arz etmektedir.”

 

NİYE ŞİMDİ BÖYLE?

Kırıkkale Belediyesi’nin bu açıklaması çok saçma bulundu. Yanıbaşında Kızılırmak ve büyük bir baraj bulunduğu için su sorunu yaşamaması gereken en önemli illerden biri olan Kırıkkale’de suyun sorun olmasının Belediye’nin gerekli alt yapı çalışmasını yapmaması ve beceriksizliğinden kaynaklandığı kanaati hakim. Bu yıla kadar hiç böyle bir durum yaşanmazken, Belediye’nin su kesintilerini halkın fazla su kullanımına bağlaması dikkat çekici ve manidar bulundu. Sorunu halka yüklemiş görünen Kırıkkale Belediyesi’ne halk tepkili ve bugüne kadar böyle bir durum yaşanmazken, şimdi yaşanıyor olmasının Belediye, Başkan ve yönetimi için olumsuzluk teşkil ettiği kaydediliyor. 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı