Anahtar Kelimeler: Kurulu toplandı

Su Kurulu toplandı

Su Kurulu toplandı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas başkanlığında Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Saltuk Buğra Fındık'ın katılımıyla İl Su Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas başkanlığında Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Saltuk Buğra Fındık'ın katılımıyla İl Su Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıya çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas başkanlığında Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Saltuk Buğra Fındık'ın ve kurum temsilcilerinin katılımlarıyla İl Su Kurulu Toplantısı düzenlendi.

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Toplantıya Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kurum amirlerinden; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 56. Şube Müdürlüğü, İller Bankası Ankara Bölge Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kırıkkale Belediyesi, Ticaret Odası Başkanlığı temsilcileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı Daire başkanı ve teknik personeller katıldı.

 

KAYNAKLAR KORUNMALI

31 Ocak 2023 tarihinde başlatılan Ulusal Su Verimliliği Seferberliği çerçevesinde, Kırıkkale'nin su kaynaklarının korunması ve yönetimi ele alındı. Toplantıda, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunması, su tüketiminin azaltılması gibi konular ele alındı. Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşen seferberlik kapsamında, 81 ilde İl Su Kurulları oluşturuldu.



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu