Anahtar Kelimeler: Sulakyurt’ neler oluyor?

Sulakyurt’ta neler oluyor?

Sulakyurt’ta neler oluyor?

Çok konuşulacak iddialar!

Skandal bir olay!

Rüşvet skandalı mı?

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve Belediye İnşaat Teknikeri Selçuk Tamkoç’un adı “rüşvet” iddiaları ile gündemde.

SKANDAL BİR OLAY

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik ve Belediye İnşaat Teknikeri Selçuk Tamkoç’un adı “rüşvet” iddiaları ile gündemde. İddia ilçede iş yapan Ferhat Gültekin isimli bir müteahhitten geldi. Gültekin sosyal medya hesabı ve Kırıkkale Haber Ajansı isimli sosyal medya kanalından yayın yapan Özlem Özcan’a konuştu. Flaş ve skandal açıklamalarda bulunan Gültekin,  Sulakyurt’ta DSİ adına dere ıslah işi yapmakta olduğunu ancak işi yaparken Sulakyurt Belediye Bakanı İsmail Bildik tarafından rüşvet talebinde bulunulduğunu ileri sürdü. 20 bin lira iban numarasına, 20 bin lira da elden olmak kaydıyla 40 bin lira rüşvet verdiğini öne süren Gültekin, paraların da Belediye İnşaat Teknikeri Selçuk Tamkoç’a teslim edildiğini kaydetti.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Paranın Tamkoç’un hesabına 20 bin lira olarak gönderildiğini, 20 bin liranın da kendisine elden teslim edildiğini video açıklamalarında söyleyen Gültekin, “Ben Sulakyurt ilçesinde DSİ adına Sulakyurt ilçesinde dere ıslah işini yapıyorum. İşi Mahsen Mühendislik firmasından, firma sahibi Mehmet Tutak’tan aldım. İşimiz için taş gerekiyor. İlçede İl Özel İdaresi’ne ait bir alandaki taş ocağını kullanıyoruz. Ancak Belediye Başkanı İsmail Bildik, buranın Belediye ile alakası olmamasına rağmen bizden burayı kullanabilmemiz için 20 bin lira rüşvet istedi. Biz de çok sıkıştığımız için 20bin lirayı Belediye İnşaat Teknikeri Ferhat Tamkoç’un iban numarasına yatırdık. Daha sonra aynı isme elden de 20 bin lira teslim ettik. Bu bir bağış değil. Bir şahsın hesabına ve eline teslim edildi para. Buna rağmen Başkan her gördüğü yerde “bize faydan dokunmuyor” diyor. Her karşılaştığımız yede böyle söylüyor. 300 bin lira rüşvet istiyor bizden. Bunu da kabul ettik. Nisan’da işe başlamamız gerekiyordu. Evrakları imzalamadığı için başlayamadık. Evraklarımızı 15 Temmuz’da imzaladı. Bu miktarı söz verdik çünkü artık çıkmak istiyoruz bu işten. Çok zarar ettik. Esnafa borcumuz var diyoruz. “Esnaf beni ilgilendirmez, önce bana öde” diyor. Bunlarla ilgili telefon konuşmalarımız da var” dedi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Gültekin Özcan’a bu açıklamaları yaparken, artık bunaldığı için bunları duyurma gereği hissettiğine dikkat çekti. Olay açıklamalar sosyal medya ve Kırıkkale Haber Ajansı’nda yayınlandı. Sosyal medya bu gelişmeyle çalkalanıyor. Konuyla ilgili ne yapılacağı merak ediliyor. Açıklamaların Savcılığı harekete geçirmesi bekleniyor. İddialar çok ciddi olarak kabul ediliyor. Bu arada Başkan Bildik’in konuyla ilgili ne açıklama yapacağı da merak ediliyor. Öte yandan, hesaba aktarılan paranın da başka bir hesaba aktarıldığı öne sürülüyor, video yayınında bu da açıklanıyor.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli