Süreç seçimden sonra devam edecek”

 Süreç seçimden sonra devam edecek”

Süreç seçimden sonra devam edecek”

Atalay'dan dikkat çeken açıklama!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay`dan çarpıcı itiraf: Çözüm Sürecini seçimden sonra yine yürüteceğiz...”

Süreç açıklaması

AKP`nin oylarının düşmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından devrilen Çözüm Süreci Masasının seçimlerden sonra yeniden kurulacağı ortaya çıktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, "Çözüm Sürecinin seçimlerden sonra yine yürütücüsü olacağız" diyerek seçimler nedeniyle sürece ara verdiklerini ve sonra yine kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti. Atalay`ın bu sözleri, "seçim öncesi düşen AKP oylarını yeniden toparlamak ve Milliyetçi oyları ütmek için mi Çözüm Sürecine ara verildi? Madem Çözüm ve Barış konusunda bu kadar samimisiniz neden şimdi devam ettirmiyorsunuz da seçimlerin bitmesin bekliyorsunuz" sorularını gündeme getirdi.

HDP'yi suçladı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, dün Habertürk`te Belkıs Kılıçkaya`nın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin konularda soruları cevaplayan Beşir Atalay, Çözüm Sürecine seçimler nedeniyle ara verildiğini itiraf etti. Sürecin sekteye uğraması konusunda HDP`yi suçlayan Atalay`ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Masayı deviren sözlerine yer vermemesi dikkat çekti.

Milliyetçi söylemler!

İmralı`da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan`a Sekreterya kurdular. İzleme Heyeti oluşturulması için çalışmalara son şekli verilmiş, isimler bile belirlenmişti. Son olarak Dolmabahçe Sarayın`nda Efkan Ala (o zaman İçişleri Bakanıydı) ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP`nin İmralı Heyeti ile birlikte Öcalan`ın 10 maddelik mutabakat metnini okudular. Ne olduysa bu mutabakat metninden sonra oldu. O güne kadar "Çözüm Sürecinin garantisi benim" diyen Erdoğan, Mutabakat metnini doğru bulmadığını söyledi. Kürt sorunu yoktur dedi ve HDP ve PKK`ya yönelik söylemlerin sertleştirdi. Herkes ne oldu, neden birden masa devrildi diye sorarken cevap seçim anketlerinden geldi. Saray`a sunulan anketlerde AKP`nin büyük oy kaybı yaşadığı ortaya çıkınca Çözüm Süreci askıya alındı ve AKP birden milliyetçi söylemlere sarıldı.

Çözüm süreci ne olacak?

Kendi iktidarı için Çözüm Sürecini bir aparat olarak kullanan AKP, seçimlere kadar şimdilik Çözüm Sürecini askıya aldı. Bunu da bizzat AKP`nin Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay söyledi. Atalay, seçimlerden sonra "Çözüm Sürecinin yürütücüsü yine biz olacağız" dedi. Yani seçimlerden önce Çözüm Süreci yok, biz PKK ile masaya oturmadık diye oy isteyecekler. Seçimlerden sonra da eğer yeniden iktidar olurlarsa "analar ağlamasın" Çözüm Sürecine devam ediyoruz diye siyaset yapacaklar... Özetle, Çözüm Sürecini sorunu çözmek için değil, kendi iktidarlarının devamı için etkili bir siyaset aparatı olarak kullanmaya devam edecekler...



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli