Anahtar Kelimeler: Suriyeli öğrencilere yardım

Suriyeli öğrencilere yardım

Suriyeli öğrencilere yardım

Suriyeli öğrencilere yardım

Yardımlar gönderildi

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünden, Milli Eğitim Bakanlığınca Suriye´nin El Bab ve Cerablus kentlerinde açılacak sınıflara 2 tır eğitim malzemesi gönderildi.

YARDIM GÖNDERİLDİ

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünden, Milli Eğitim Bakanlığınca  Suriye´nin El Bab ve  Cerablus kentlerinde açılacak sınıflara 2 tır eğitim malzemesi gönderildi. Vali Mehmet  İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü  İsmail Çetin ve okul yöneticileri, TIR´ların uğurlanması için Ali Tonga Kız  Meslek Lisesi´nde düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Vali Haktankaçmaz,  Suriye´de yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek,  Türkiye´nin 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yaptığını ve ağırladığını söyledi. Bugün  Milli Eğitim Bakanlığı´nın  Türkiye genelinde başlattığı çalışmaya destek olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim ve öğretimde kullanılmak üzere 2 tır malzeme hazırladığını aktaran Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

VALUİ AÇIKLAMA YAPTI

"Bu malzemeler El Bab ve  Cerablus´taki eğitim ve öğretim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere gönderilecek. Bu malzemeler, bizim ihtiyacımız olmayan, ´atacaktık´ türünden malzemeler değil. Bir kısmı yeni malzemeler, bir kısmı da halen kullanılabilir malzemeler. İnşallah  Türkiye zenginleştikçe mazlum milletler de daha rahatlayacak. Buna inanıyoruz. İnşallah bu eğitim materyalleri oradaki kardeşlerimizin çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak." Konuşmanın ardından masa, sıra, yazı tahtası gibi eğitim materyallerinin yüklü olduğu tırlar dua edilerek uğurlandı.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu