Anahtar Kelimeler: Susmuyoruz isyan ediyoruz

?Susmuyoruz isyan ediyoruz?

?Susmuyoruz isyan ediyoruz?

?Susmuyoruz isyan ediyoruz?

 

Kadınlar seslerini yükseltti!

Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma günü dolayısıyla Kadın Platformu yönetimi tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda şirrete karşı durulacağı vurgulandı.

SUSMUYORUZ İSYAN EDİYORUZ

Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma günü dolayısıyla Kırıkkale kadın platformu yönetimi tarafından bir dizi etkinlik için harekete geçildi. KESK Kırıkkale Şubeler Kadın Meclisi, Tüm Emekli Sen Kadın Komisyonu, Türkiye Emekliler Derneği Kadın Komisyonu, Alevi Kültür Derneği Kadın Komisyonu ve CHP Kadın Kolları Yönetiminin ortaklaşa düzenledikleri Basın toplantısında yapılan ortak açıklamada Kadına yönelik şiddetin dünyada en yaygın İnsan Hakları ihlalleri içinde yer aldığı bildirildi. Türkiye´de her yıl 5 kadın namus cinayetine kurban giderken, her 3 kadından biri eşi, kardeşi, babası, sevgilisi ve patronu tarafından şiddete uğradığı, taciz veya tecavüz edildiği ya da katledildiğini belirtilerek şiddete karşı durulması gerektiği vurgulandı.

BROŞÜR VE DAVETİYE DAĞITTILAR

CHP´deki toplantıdan sonra kadın platformu üyeleri 28 Kasımda Kültür Merkezinde düzenlenecek toplantı ile ilgili broşür ve davetiye dağıttılar. Kadınlar ayrıca şiddete karşı karanfil dağıtarak kadına yönelik şiddeti protesto ettiler. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen kadınlar hep birlikte şiddete karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundular. Kadınlar ?Susmuyoruz, İsyan ediyoruz, Şiddetinizle barışmayacağız? diyerek kadına yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istediler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli