Anahtar Kelimeler: Susuz …!

Susuz yaz…!

Susuz yaz…!

Kadınlar eylem yapıyor

Belediyeye büyük tepki

 

Su, toz ve koku eylemi!

Kırıkkale'de bir mahalle daha ayaklandı, kadınlar sokağı kapattı…

KADINLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kırıkkale'de bir çoğu kadından oluşan bir grup vatandaş, çözüme kavuşturulamayan yol, su ve kanalizasyon kokusundan dolayı kapattıkları sokakta eylem yaptı. İsyan eden vatandaşlar, sorunlarının çözülmesi için belediyeye çağrıda bulundu. Mahalle sakini Yusuf Şahin, 'Deponun içinde de sincap ölüsü çıktı. Bu halk bu suyu kullanıyor. Yemeğe katıyor, elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, her şeye kullanılıyor' dedi. 

 

SİNCAP ÖLÜSÜ ÇIKTI

Kırıkkale'de bir çoğu kadından oluşan bir grup vatandaş, çözüme kavuşturulamayan yol, su ve kanalizasyon kokusundan dolayı kapattıkları sokakta eylem yaptı. İsyan eden vatandaşlar, sorunlarının çözülmesi için belediyeye çağrıda bulundu. Mahalle sakinleri " Deponun içinde de sincap ölüsü çıktı. Bu halk bu suyu kullanıyor. Yemeğe katıyor, elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, her şeye kullanılıyor" dedi.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

Mahallede su sorunun yaşandığını ifade eden vatandaşlar, "Buraya itfaiye ile geliyorlar, boşaltıyorlar. Onun da nasıl bir su olduğu belirsiz. Bunun da içini temizledik. İçinde de sincap ölüsü çıktı. Bu halk bu suyu kullanıyor. Yemeğe katıyor, elimizi yüzümüzü yıkıyoruz, her şeyde kullanılıyor. Belediye nerede? Gelse de buraya bir depo yapsa, kötü mü olur? Bir aydır da suyumuz yok. İtfaiye de canı isterse getiriyor, canı istemezse getirmiyor" dedi.

 

KOKU VE TOZ TEPKİSİ

3 gün önce de Bahçelievler Mahallesi'nde de bir grup vatandaş, lağım kokusundan dolayı eylem yapmıştı. Vatandaşlar dereden yayılan kötü koku nedeniyle evlerinde oturamaz hale geldiklerini belirtiyorlar.  Bazı vatandaşlar da hafriyat kamyonları için toz eylemi yaptı. Kamyonların çok toz çıkardığını belirten vatandaşlar ayrıca evlerinde kamyonlar yüzünden çatlaklar oluştuğunu belirtti. Bütün bunlara rağmen Belediye herhangi bir açıklama yapmazken, konuyla ilgili haberler ulusal çapta yayınlandı ve dikkat çekti. Sosyal medyada bir çok kişi bu durumu paylaşıyor.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı