Anahtar Kelimeler: miktarı artırılacak

Süt miktarı artırılacak

Süt miktarı artırılacak

Süt miktarı artırılacak

Karakoç bilgi verdi

 

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Kırıkkale hayvancılığını canlandırmak amacıyla Ziraat Bankası ile Gebe Düve Alım Protokolü için ilk adımı attı. Bu kapsamda üyelerini bu protokol için odaya başvurmaya davet eden Başkan Cemal Karakoç, üye olmayan yetiştiricilerin ise odaya kayıt yaptırarak bu imkanlardan yararlanabileceğini belirtti.

GÜNLÜK SÜT MİKTARI ARTIRILACAK

Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından start verilen protokol kapsamında üyelere Simental ve Montofon ırkları gebe düveler temin etmeyi planladıklarını belirten Birlik Başkanı Cemal Karakoç ?İmzalayacağımız bu protokol sonucu yapılacak büyükbaş hayvan alımları ile ilimizde Anaç Sığır popülasyonunu yükselterek üretilen günlük süt miktarını artırmayı ve ülkemiz süt piyasasında önemli bir yer edinmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca Simental ve Mantofon getirmemizin sebebi de kombine ırk etçi ve sütçü olmaları nedeniyle bölgemizde kaliteli besi materyalinin de 1-2 yıl içerisinde belli bir seviyeye geleceğini düşünüyoruz? sözlerinde bulundu.

4 BİN 500 LİTRE SÜT

Kırıkkale İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından anaç sığır ödemelerin yapıldığını belirten Birlik Başkanı Cemal Karakoç ?2015 Yılı Anaç Sığır Desteklemesi kapsamında 105 adet ; 930 başı soy kütüğü (Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye olanlara) farklı, 456 başı Normal Anaç Sığır Desteklemesi olmak üzere toplamda 1386 baş anaç sığıra hak edişleri olan 379.345 TL´nin ödemesi üyelerimizin T.C. Ziraat Bankası hesapları üzerinden 04.05.2015 tarihinde yapılmıştır.? İfadelerinde bulundu. Projeler arasında pazarlama aşamasında bulunan süt pazarlamasına dikkat çeken Karakoç ?İlimizden birliğimiz aracılığıyla sanayiye günlük 4 bin 500 litre süt pazarlaması yapmaktayız. Biz de biliyoruz ki bu düşük bir rakam. Bu sebeple Gebe düve alım protokolüne adım atmaktayız. Kırıkkale´de Süt Sığırcılığı yapmak isteyen ve ayrıca bu durumdan yararlanmak isteyen tüm üreticilerimizi Damızlık Birliğine üye olmaya davet ediyorum? dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli