Anahtar Kelimeler: karıştı?

Suya ne karıştı?

Suya ne karıştı?

Su berbat oldu!

Kanalizasyon mu karıştı?

Kırıkkale Yenimahalle ve Çalılöz Mahallesi ve civarında içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddia edildi.

 

ÖNEMLİ BİR OLAY

İki mahalleden vatandaşlardan gelen koku şikayeti üzerine ortaya çıkan olayla ilgili olarak Kırıkkale Belediyesinin harekete geçtiği bildirildi. Çalılöz ve Yenimahallede halk tedirgin. İçme suyuna kanal karıştığı iddiaları yayılmaya başladı. Edinilen bilgiye göre iki gündür devam eden içme suyundaki koku üzerine ortaya çıkan olayda, içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddia ediliyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konu Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya kadar ulaştığı bildirilirken, Belediyenin harekete geçerek araştırma başlattığı bildirildi. 

 

 

KARIŞIRSA NE OLUR?

Entamoeba histolytica adlı bir parazitin yol açtığı hastalığa amipli dizanteri denir. Kanalizasyon sularının içme suyuna karışması veya bu parazitin yumurtalarını taşıyan canlıların temas ettiği suların içilmesiyle bulaşır. Ortalama bir haftalık kuluçka süresini takiben karın ağrısı, kanlı ishal ve ateş başlar. 

 

DİZANTERİ NEDİR? 

Dizanteri, aslen bağırsak sisteminde ortaya çıkan bağırsak iltihabına verilen isimdir. Dizanteri, şiddetli ishal ile ilişkili bulaşıcı bir hastalıktır. Shigella basili veya bakteri ile enfeksiyon en yaygın dizanteri nedenidir. 

 

BOL SIVI TÜKETİMİ GEREKİR

Dizanteri bireyde hafif veya şiddetli mide krampları ile dışkıda mukus veya kanla görülen oldukça şiddetli ishale yol açabilir. Sıvı kaybını önlemek için başta su olmak üzere bol miktarda sıvı tüketilmesi özellikle önemlidir. Yeterli hidrasyon olmazsa dizanteri birey için ölümcül sonuçlara yol açabilir.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli