Anahtar Kelimeler: tepkisi!

Suya zam tepkisi!

Suya zam tepkisi!

Bu kadarı çok fazla oldu!

Herkes yorum yapıyor!

Kırıkkale Belediye Meclisi’nin su faturalarına yüzde 80 oranında zam yapması hemen herkesin büyük tepkisini çekmiş durumda

 

ZAM KARARI TEPKİYLE KARŞILANDI

Kırıkkale Belediye Meclisi’nin su faturalarına yüzde 80 oranında zam yapması hemen herkesin büyük tepkisini çekmiş durumda. Belediye, geçen hafta meclis toplantısında su ücretlerine yüzde 80 oranında zam yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın başkanlık ettiği toplantıda zam kararı alınırken, bu gelişme kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Öyle ki, AK Partililer bile sosyal medya hesaplarından yaşanan gelişmeye tepki gösteriyor. Belediye Başkanı Saygılı’nın seçim öncesinde böyle bir karar alması ve buna imza atmasına AK Partililer sosyal medya ve sokak aracılığıyla tepki gösterirken, bu durumun seçim öncesi ve asgari ücretle emekliye yapılan zam sonrası hayal kırıklığı yarattığı konuşuluyor. Saygılı’nın alınmaması gerektiği ileri sürülen karara neden imza attığını herkes merak ediyor. 

HANGİ AKLA HİZMET EDİYOR?

Zam yapılmaması velya düşük miktarda zam yapılması önerilerine rağmen Saygılı’nın böyle bir karar aldırdığı konuşuluyor. Kendisinin “kibirli” olduğunu söyleyen ve kamuoyunu günlerce bu ifadesi ile meşgul eden Başkan Saygılı’nın yine “kibirli” bir karara imza attığı ifade ediliyor. Kamuoyunda hemen herkes zam kararına ve oranına tepki gösterirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi örnek gösteriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi su ücretlerine pahalı diye yüzde 50 oranında indirim yapmıştı. Kırıkkale Belediyesi ise yüzde 80 oranında zam kararı aldı. “Ankara vatandaşını düşünürken, Kırıkkale’nin hangi akılla bu zam kararını aldığı merak konusu” deniyor.

 

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı