Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

Park güzel oldu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Neslihan Akdemir, Karaahmetli Tabiat Parkı´nda çalışmaların devam ettiğini ve parkın ziyaretçilerini beklediğini söyledi.

BİTKİ TÜRLERİ BURADA VAR

Akdemir, yaptığı açıklamada, parkın 2012 yılında 2 milyon lira harcanarak yapıldığını ve kentte gezilip görülmesi gereken yerlerden birisi olduğunu belirtti. Kapulukaya Baraj Gölü´nün parka ayrı bir güzellik kattığına dikkati çeken Akdemir, ?Buranın korunması için elimizden geleni yapıyoruz. Geven, kuduz otu, Ankara çiğdemi, ayı pençesi gibi Kırıkkale´ye özgü olan bitki türleri burada da bolca var.?

SEYİR TERASLARIMIZ MEVCUT

Ayrıca nesli tehlikede olan su samuru da görünüyor. Parkın içinde 37 kamelya,100 piknik masamız, 20 çatılı masalarımız, mescit, manzaralı terasımız, yağmur barınaklarımız, barajı görüp seyredecek şekilde seyir teraslarımız mevcut. Buraya gelen insanlarımızın her türlü ihtiyaçları karşılanacak şekilde dizayn edildi. Burayı ziyaret eden vatandaşlarımız her türlü pikniklerini yapabilecekleri doğa ile baş başa kalabilecekleri bir yer. Ayrıca olta balıkçılığı da yapabilirler. Geçen seneye nazaran ziyaretçi sayımızda 10 kat artma oldu, daha da yükseleceğine inanıyoruz? dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli