Anahtar Kelimeler: Talebimiz olmadı

?Talebimiz olmadı?!?

?Talebimiz olmadı?!?

?Talebimiz olmadı?!?

Baloğlu açıklamada bulundu

Bazı ulusal gazetelerde yer alan haberler üzerine Devlet Bahçeli´ye muhalif olanlar tarafından dava açıldı. Dava açanlar arasında MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu´nun da ismi geçerken, Baloğlu yapılan haberlerin asparagas olduğunu söyledi.

BALOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın´ın avukatları partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı. Davanın açılması ile birlikte ulusal haber sitelerinde dava açılması için bazı il başkanlarının da imzası olduğu öne sürülmüş ve il başkanları arasında Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu´nun da olduğu yazılmıştı. Yapılan haberlere karşı İl Başkanı Baloğlu yazılı yaptığı açıklamada yapılan haberlerin asparagas olduğunu söyledi.

BÖYLE BİR TALEBİMİZ OLMADI

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Bugün çeşitli Ulusal gazete ve haber sitelerinde Bahçeli içerden yıkıldı başlığı altında 16 il başkanının kongre talebi ile mahkemeye müracaat ettikleri belirtilmiştir. Bahse konu il başkanları arasında Kırıkkale il başkanı olarak benimde ismim kullanılmış olup, haberde bahsedilen konu ile ilgili bir beyanatımız yada talebimiz olmamıştır. Bu haberlerde ismimizi kullanan basın organlarını şiddetle kınar bu tür hataların tekrar edilmemesini dileriz? dedi.

SÜREÇ BAŞLASIN

Bahse konu olan haberlerde ise şu ifadeler yer aldı; ?Genel başkan adayları Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın´ın avukatları partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açtı. Muhalefetin 14 sayfalık dava dilekçesinde, Bahçeli´nin kongreye gitmeyeceğim açıklamalarını delil göstererek ortak hazırladıkları dilekçeyle, Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtı. Dilekçede bir MYK üyesinin de olması dikkat çekti. Muhaliflerin Sulh hukuk Mahkemesi´ne sundukları 14 sayfalık dava dilekçesinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Dava dilekçesinde muhalifler, MHP lideri Devlet Bahçeli´nin partiyi kongreye götürmeyeceğim açıklamalarına dayanarak mahkeme heyetinden kongre sürecini başlatmasını istedi.

BAŞKA YOL KALMADI

Dava dilekçesinde Trabzon, Denizli, Kilis, Bilecik, Kırıkkale, Ardahan, Bayburt, Elazığ, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Nevşehir, Uşak, Çorum ve Gümüşhane il başkanlarının imzası bulunuyor. Muhalefete yakın kaynaklar, MHP Genel Merkezi´nin kongre talebini kabul etmediği, bizzat Bahçeli´nin de bunu tekrar ettiğini belirterek, kongre için dava dışında herhangi bir yol kalmadı yorumunda bulundu. Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın´ın avukatları Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtı. Dava dilekçesinde bir dönem MHP´nin YSK üyesi ve parti avukatı olan Kürşat Ergün´ün (sol baş) de ismi yer alıyor.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli