Anahtar Kelimeler: Talep eksik karşılandı

Talep eksik karşılandı

Talep eksik karşılandı

AÇIKLAMADA BULUNDU

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin artırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, diğer taleplerinin de karşılanmasını istedi.

 

AÇIKLAMADA BULUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 22 Mart 2023 tarihinde Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Kazım Ergün 24 maddelik bir dosyayı Bakan Bilgin’e sundu. Bu 24 talebin eksik karşılandığını söyleyen TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 2 bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyelerinin tekrar gözden geçirilmesini istedi. 

 

DURUMU ANLATTI

Aytekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Uzun süredir dile getirdiğimiz en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin artırılması talebimizin karşılanmasından memnununuz. Diğer taleplerimizin de karşılanmasını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte, 2000’den sonra emekli olanlar için intibak, sağlıkta katkı payı ödemesinin emekliler için kaldırılması gibi taleplerimizin karşılanmasını bekliyoruz.” Bayram ikramiyelerine yapılan 900 liralık artışın, emeklilerin beklentileriyle tam olarak örtüşmediğini dile getiren Ergün, 2 bin lira olarak belirlenen bayram ikramiyelerinin tekrar gözden geçirilmesi talebinde bulundu.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı