Anahtar Kelimeler: eğitime geçiliyor

Tam Gün eğitime geçiliyor

Tam Gün eğitime geçiliyor

Tam Gün eğitime geçiliyor

Sisem tekrar değişiyor

Eğitim sisteminde 2019 yılında tam gün eğitim sistemine geçeceğinin açıklamasının ardından Kırıkkale´de başlatılan çalışmalar tamamlandı. Kırıkkale 2019 yılını beklemeden 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde tam gün eğitim sistemine geçecek.

AÇIKLAMA YAPILDI

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında yapılacak düzenlemelerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve diğer yetkililer katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Kayık ?Yıllarca Kalabalık sınıflarda ikili hatta üç vardiya halinde eğitim verilmesi velilerin en önemli şikâyeti, öğrencilerimizin de sıkıntısı olmuştur. Son 15 yılda her yıl on binlerce derslik yapılması ve öğretmen atanması sonucu ciddi mesafe alınmış ve sınıflardaki öğrenci sayıları normal düzeylere indirilmiştir.

TEKLİ EĞİTİM SİSTEMİ

Gelinen bu noktada devletimiz 2019 yılında bütün Türkiye´de tekli (Tam Gün) eğitime geçilmesi hedefini koymuştur. Zaten birçok ilimizde bu hedefe ulaşılmış bulunulmaktadır. Kırıkkale ilimizde de son yıllarda artan eğitim yatırımları ile bu hedefi sağlama noktasına gelinmiştir.. İlimiz genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı 20 nin altına inmiş bulunmaktadır. Ancak halkımızın psikolojik olarak merkezi okulları tercih etmesi nedeniyle dengesiz dağılım söz konusudur. Müdürlüğümüzce yapılan titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda doğru planlama ile ilimizde de tekli eğitime geçilebileceği görülmüştür? ifadesini kullandı.

KALABALIK OLMAYACAK

Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların ortadan kalkacağını söyleyen Vali Yardımcısı Kayık ?Sabah çok erken saatlerde daha güneş dahi doğmadan okula gelmek zorunda kalan sabah gurubu öğrencileri ve yine akşam karanlıkta geç saatlerde okuldan çıkan öğle gurubu öğrencilerinin gün içinde en verimli saatlerde eğitim öğretim almaları sağlanacaktır. İkili öğretim yapmaları nedeniyle bazı velilerimizin özel durumlarından dolayı tercih etmek zorunda kaldıkları (çocuğun yarın gün bakıcıya bırakılması gibi) merkez okullara yönelik aşırı yüklenme ortadan kaldırılmış olacak ve gerçekten okul bölgesinde bulunan öğrenciler kalabalık sınıflarda öğrenim görmeyeceklerdir.

TEMİZLİK AÇIKLAMASI

İkili öğretim yapan okulların günde 12-14 ders saati eğitim vermek zorunda olmaları nedeniyle teneffüs aralarının 5´er dakikaya inmesi öğrencilerin ve öğretmenlerin yeterinde dinlenememelerine neden olmaktadır. Yine aynı nedenle sınıf temizlikleri de tam anlamıyla yapılamamaktadır. Teneffüslerin çok kısa olması ve genel temizliklerin mesai saati dışına çıkması nedeniyle bu konuda birçok şikâyet gelmektedir. Tamgün öğretim sayesinde gerek teneffüs aralarında gerekse öğrenciler gittikten sonra mesai saati içinde temizlikler tam anlamıyla yapılabilecektir? diye konuştu.

İMAM HATİP OLACAK

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin´de okullarda yapılacak değişikliklerle ilgili bilgiler verdi. Müdür Çetin ?Şehitler Ortaokulunun 622 5. 6. Ve 7.sınıf öğrencisinin öğretmenleri ile birlikte aynı eğitim bölgesindeki Dede Korkut Ortaokulundaki 24 derslikli binasına taşınması, Dede Korkut Ortaokullunun kapatılması okulun adının "Şehitler Ortaokulu" şeklinde belirlenmesi, öğretmen kadrosunun da ilgi (b) Yönetmeliğine göre değerlendirilmesi. Namık Kemal Ortaokulunun İlimizde İmam-Hatip Ortaokullarında %10 oranında öğrenci bulunduğu bu oranın bölge ortalamasının çok altında kaldığı, bu oranlarının yükseltilmesi ve normal eğitime geçilebilmesi için; Namık Kemal Ortaokulunun 2017-2018 eğitim-öğretim yılında kademeli olarak İmam-Hatip Ortaokuluna dönüştürülmesi, ortaokul kısmının 6,7 ve 8. Sınıflarının devam etmesi, anasınıfının kapatılması, Namık Kemal Ortaokulu kayıt bölgesindeki aday öğrencilerin Hanımeller Ortaokuluna kayıt edilmesi. Atatürk Ortaokulunun normal öğretime geçmesi için kayıt alanının dışında öğrenci alınmaması.?

EK BİNALAR AÇILACAK

İsmet Aydınlı ilk/Ortaokulu, ortaokul kısmının Gündoğdu Manas İlkokulu bitişiğinde ve ayrı bahçe içinde atıl vaziyette bulunan Ek binada yeni bir ortaokul açılarak buraya taşınması. Mustafa Necati İlkokulunda 23 dersliği bulunan Mustafa Necati İlkokulunda anasınıflarının kapatılması, mevcut öğrenci sayısı dikkate alınarak adrese dayalı kayıt alanın dışında öğrenci alınmaması, okuldaki uygun alanların sınıfa dönüştürülmesiyle normal eğitime geçilmesi, sınıf öğretmeni ve anaokulu öğretmeni norm fazlası kadrolarının ilgi (b) Yönetmenliğine göre değerlendirilmesi. Evliya Çelebi İlkokulu öğrencilerinin bir kısmının adres güncellemesi ile Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu açılacak olan İlkokul´ a yönlendirilmesi Evliya Çelebi İlkokulundaki norm fazlası öğretmenlerin kadroları ite ilgi (b) Yönetmenliğine değerlendirilmesi.

NORM FAZLASI ÖĞRETMENLER

Tınaz İlkokulunun kayıt bölgesinin daraltılarak normal öğretime geçilmesi, Tınaz İlkokulu 1. Sınıfına 2017-2018 eğitim öğretim yılında bir defaya mahsus öğrenci kaydı yapılmaması, bu bölgedeki öğrencilerin başta Şehitler olmak üzere çevredeki diğer İlkokullara yerleştirilmesi, norm fazlası öğretmenlerin merkez il içerisinde ilgi (b) yönetmenliğine göre değerlendirilmesi. Yunus Emre İlkokulunda öğrenci sayısının 502, derslik sayısının 13 olduğu, okulun 2017-2Q18 eğitim öğretim yılı içerisinde normal eğitime geçilebilmesi için Yunus Emre İlkokuluna en yakın Hasan Ali Yücel İlkokuluna adrese dayalı olarak öğrenci kaydı yapılması. Yunus Emre İlkokulunun alanının daraltılması, norm fazlası öğretmenlerin merkez il içerisinde ilgi (b) yönetmenliğine göre değerlendirilmesi.

YENİ BİNA YAPILACAK

Gazi İlkokulu/Ortaokulu; mevcut şartlar ile tekli eğitime geçilmesi. Kale İlkokul/Ortaokulu; İlkokul kısmında toplam 308 öğrenci, ortaokul kısmında toplam 288 öğrenci ve okul binalarında 27 derslik bulunduğu, bu binalardan 15 derslikli olanın yıkılacağı, okul bahçesinin binalar hariç 6.306 m2 olduğu, normal eğitime geçebilmesi için yeni bir binaya ihtiyaç olduğu, çevredeki okullara uzak olması nedeniyle nakil yapılamadığı, yeni bina yapım için inşaatın başlama durumunda olduğu sebeple 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde tek bina ile ikili öğretime devam edilmesi, yeni bina inşasının tamamlanmasıyla 2018-2019 eğitim-öğretim yılında normal eğitime geçilmesi.

NAKİLLER YAPILACAK

Ahmet Sümer İlkokul/Ortaokulunun ikili eğitim yaptığı; okulun civarında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yürüyerek gidebileceği başka herhangi bir okul olmadığı, okulun iki ayrı girişi ve iki ayrı bahçesinin olduğu, aynı binada 3. ve 4. Katlarında eğitim yapan Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesi´nde 16 dersliğinin olduğu ve 43 öğrencisinin kalacağı, Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2017-2018 eğitim öğretim yılında Naciye Pehlivanlı Saran Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Kırıkkale Lisesine isteğe bağlı olarak nakledilmeleri, öğretmenlerinin ilgi (b) Yönetmenliğine göre istekleri de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi. Böylece Gülbeyaz Sümer Lisesinin kullandığı 3 ve 4. katlarda yeni bir ortaokul açılması Ahmet Sümer İlkokul ve Ortaokullarında normal eğitime geçilmesi, Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli