Anahtar Kelimeler: anlamıyla akraba siyaseti!

Tam anlamıyla akraba siyaseti!

Tam anlamıyla akraba siyaseti!

Cümle alemi yazmışlar!

Sülale meclisi olmuş!

 

Teşkilatta büyük kriz!

 

Rakip adaya çağrı mı?

 

Her şeyi berbat ettiler!

 

Geminin batışını izliyoruz!

 

Dost meclisi yapmışsınız!

 

Aday belirleme sürecinden bu yana AKP Teşkilatı ile Milletvekili ve Belediye Başkanı’nın arasının bozuk olduğu biliniyordu. Partide aday belirleme süreci ile yaşanan gerilimden dolayı ipler meclis listesi hazırlanırken tamamen kopmuş durumda.

 

 

TÜM TEŞKİLAT TEPKİLİ

AKP’de yerel seçim öncesinde tam anlamıyla kaos yaşanıyor. Daha doğrusu kaos devam ediyor. Aday belirleme sürecinden bu yana yaşanan gerilim ipleri zaman zaman kopma noktasına getirmişti, il genel ve belediye meclis listeleri belirlenirken iplerin tamamen koptuğu ileri sürülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın teşkilat ve Kırıkkale kamuoyunda istenmemesine rağmen yeniden aday olmak için ısrar etmesi teşkilat ile arasını açmıştı. Anket sonuçları ve tepkilere rağmen Saygılı Milletvekili Mustafa Kaplan’ı kullanarak aday olmayı başardı. Teşkilattan bir çok isim sosyal medya hesaplarından buna tepki gösterdi ve göstermeyi de sürdürüyor. 

 

MECLİS ÜYELİĞİ KRİZİ

Bu durumun böyle devam etmesi ve Saygılı’nın seçimi kaybetmesine kesin gözüyle bakılıyor. Hatta teşkilat üyeleri açık bir dille AKP’nin Kırıkkale’de Saygılı ile üçüncü parti olacağını açık bir şekilde dile getirmekten artık çekinmiyor. Bu dönem Saygılı yüzünden krizlerle ilerleyen partideki son kriz ise meclis üyelikleri ile ilgili listelerin belirlenmesinde yaşanmış. Listeler seçim kuruluna teslim edilip yayınlanırken, herkes şok oldu. Çünkü listeler tam anlamıyla akraba, sülale ve kendi cemaatlerinden oluşan bir gurupla oluşturulmuş durumda. 

 

DOST MECLİSİ OLMUŞ!

Listede eski il Başkanı Mürsel Akçay’ın personelleri, Mehmet Saygılı’nın yakınları, eski Milletvekili Nihat Gökbulut’un personelleri, akraba, hısım, eş, dost yer alırken, listenin gerçek anlamda “dost meclisi” olduğu yorumları yapılıyor. Listedeki isimlere bakıldığında Yusuf Alp Koçak’ın Nihat Gökbulut’a ait Gökbulut İnşaat’ın Mühendisi olduğu görülüyor. Koçak ayrıca Cemil Yıldırım’ın da damadı olarak biliniyor.

 

GÖKBULUT VE AKÇAY PERSONELLERİ

Uğur Batman’ın Mürsel Akçay’ın muhasebe bürosunda personel olarak çalıştığı belirtiliyor. Abdullah Solmaz’ın da Mürsel Akçay’ın muhasebe bürosunda personel olarak çalıştığı bildiriliyor. Muharrem Sallabaş’ın Nihat Gökbulut’un şirketinde personel olduğu ifade edilirken, Ziya Bozer’in de yine Nihat Gökbulut’un şirketinde çalıştığı vurgulanıyor.

 

SARIAYDIN İMZALAMAMIŞ!

Diğer isimlerinde adeta akraba, eş, dost kontenjanından özellikle Mehmet Saygılı’ya yakın isimlerden oluştuğu ifade edilirken, bu durumun teşkilatta krize yol açtığı ve listeye büyük tepki gösterildiğinin altı çiziliyor. Hatta AKP Merkez İlçe Başkanı Turgay Sarıaydın’ın tepki gösterdiği için listeyi imzalamadığı ve listenin seçim kuruluna sadece il başkanının imzası ile teslim edildiği öğrenildi. Sarıydın’ın konuyla ilgili olarak tepkisi, “Benim partimle sorunum yok. Görevimin başındayım .Ancak hazırlanan il genel ve Belediye Meclis listesini uygun görmedim .Bu bakımdan da imzalamadım. Tepkimi bu şekilde gösterdim” şeklinde yerel basına yansıdı.

 

MHP’YE RİCACI MI GÖNDERDİ?

Teşkilat neredeyse bütünüyle hem listeye ve hem de Saygılı’nın adaylığına karşı çıkarken, ASAL Araştırma şirketi aralarında Kırıkkale’nin de yer aldığı bir anket sonucunu yayınladı. Ankete göre Kırıkkale’de AKP Saygılı ile yüzde 3 ila 6 arasında oy kaybı yaşıyor. Bu durumu Saygılı ve ekibinin de bildiği biliniyor. Hatta iddiaya göre seçim kaybediyor olmaları nedeniyle Saygılı’nın MHP adayına ricacı göndererek çekilmesini önerdiği, MHP adayının da “Ben çekilmek için aday olmadım” diyerek mesajı geri çevirdiği söylentileri dolaşıyor. 

 

GEMİYİ BATIRIYORLAR

Genel seçimlerde de oy kaybı yaşayarak sadece bir milletvekili çıkarabilen ve toplumda bir iş adamları derneği haricinde pek yer almayan Mustafa Kaplan’ı milletvekili seçen AKP’nin yerel seçimlerde ise Saygılı’nın ısrarı, Kaplan’ın da inadı ile bu şekilde seçime gidiyor olması, “Kendi ayaklarına sıkıyorlar. Gemiyi batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Muhalefetin işini daha da çok kolaylaştırıyorlar. İki isme de bırakın Kırıkkale’yi kendi teşkilatları bile büyük tepki gösteriyor” yorumları yapılıyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı