Anahtar Kelimeler: Tarihe yolculuk yaptılar

Tarihe yolculuk yaptılar

Tarihe yolculuk yaptılar

Tarihe yolculuk yaptılar

 

Kırıkkale´nin yetiştirdiği tarihçi-yazar Ahmet Erdal Kırıkkale Fen Lisesi´nde bir seminer verdi.Program, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Adil Aytekin´in tarihçi-yazar Ahmet Erdal´ın biyografisini okumasıyla başladı.

 

GURURLANMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

Kırıkkale Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Okul Müdürü Nusret Kılıç, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Adil Aytekin, Hacer Davarcı, Tarih öğretmeni İlhami Pekgöz, Felsefe öğretmeni Cevat Bayrak ve öğrenciler katıldı.Açılış konuşmasında Okul Müdürü Nusret Kılıç, Kırıkkale´nin böyle bir değere sahip olduğu için gururlanması gerektiğini belirtti. Tarih bilincini bütün öğrencilere benimsetmek amacında olduklarının altını çizen Kılıç, katılımlarından dolayı Yazar Ahmet Erdal´a teşekkür etti.

 

AHMET ERDAL KİTAPLARINI İMZALADI

Tarihçi-yazar Ahmet Erdal da Kırıkkale Fen Lisesi´nde tarih semineri vermekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdal, tarihimizi gerçek ve sağlam kaynaklardan öğrenmenin önemi üzerinde durdu. Bugüne kadar beş civarında tarihi roman türünde eserler yazdığını belirten Erdal, tarih romanlarının gerçek hayatla örtüşmesinin beklenilmemesi gerektiğini söyledi. Erdal, romanlardaki hayatın, kurmaca-fiktif bir yapı olduğunu, bu yüzden tarihsel olayları olduğu gibi vermenin mümkün olamayacağını söyledi; ancak, tarihsel olaylara bir yakınlıktan, bir benzerlikten bahsedilebileceğini ifade etti. Televizyonlarda yayınlanan birçok tarihsel dizilerin de bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Program, öğrencilerin sorularına verilen cevaplarla devam etti. Program sonunda Ahmet Erdal kitaplarını imzaladı.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false