Anahtar Kelimeler: Tarımı konuştular

Tarımı konuştular

Tarımı konuştular

Kırıkkale’de Tarım alanının paydaş kurumları 2024 yılının ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ve su kısıtını merkeze alan yeni üretim modeli konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

TOPLANTI YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı birim ve kuruluşları arasındaki koordinasyonun sağlanarak işbirliğinin artırılması amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürleri koordinasyonunda Bakanlığa Bağlı/İlgili kurumların İllerdeki yöneticileri ile aylık periyotlarla ve her ay farklı bir birimin ev sahipliğinde bir araya gelerek İstişare Toplantıları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde İl Müdürü Fatih Ateş’in moderatörlüğünde yapılan toplantıya, Kırıkkale Orman İşletmesi Müdür V. Mehmet İslamkaya, Kırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi Başmüdür V. Serkan Akatan, Kırıkkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V. Yunus Keskin, Kırıkkale Devlet Su İşleri 56. Şube Müdür V. Yunus Emre Aksoy, TKDK Uzmanı Canbek Aksoy ve TKDK Uzmanı Mesut Çinkaya katıldı.

 

SU ÇOK ÖNEMLİ

Gerçekleşen toplantıda, Tarımsal üretimin planlanması ve su kısıtını merkeze alan yeni üretim modeli anlatıldı. Bu yeni üretim deseni ile su kısıtı riski olan bölgelerde tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin artırılması hedefliyor. Su kaynaklarının daha az tüketildiği sulama sistemlerinin kullanılması, kuraklığa dayanıklı çeşitlerin çoğaltılıp kullanımının teşvik edilmesi ve çevreye daha az zarar veren tarım yöntemlerinin kullanılmasının önemi anlatılarak ülke tarımına katkıları değerlendirildi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı