Tarım ve hayvancılık geliştirilmeli

Tarım ve hayvancılık geliştirilmeli

Tarım ve hayvancılık geliştirilmeli

Toplantı yapıldı…

Kırıkkale tarımı ve hayvancılığın geliştirilmesi için Ticaret Borsası Toplantı Salonunda bir ortak akıl toplantısı yapıldı.

Toplantı gerçekleştirildi

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Ticaret Borsa Başkanı Harun Sümer; Kırıkkale`nin çok önemli bir konumda olduğunu, mevcut konumda tarım ve hayvancılık konularında kamu ve tarımsal örgütlerin işbirliğiyle var olan sorunların ortaya konularak bunların çözümünün sağlanması ve ayrıca tarım ve hayvancılıkla ilgili olarak alınabilecek ilave tedbirlerle Kırıkkale'nin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Kırbaş bilgi verdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale'nin mevcut tarım yapısı ve tespit ettikleri sorunlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantıda DSİ Şb Müdürü Osman Çiçekdağ, Kırıkkale'de yapılmış ve inşası devam eden sulama yatırımlarının mevcut durumu ve işletmede yaşanılan sorunlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Birlik ve Oda Başkanları kendi temsil ettikleri yetiştiricilerin yaşadıkları sorunları anlatarak sorunları çözülmesi ve gerekli tedbirlerin alınması halinde ilde hayvancılığın gelişiminin hızlanacağını vurguladı.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu