Anahtar Kelimeler: Taşeron işçilere umut

Taşeron işçilere umut

Taşeron işçilere umut

Taşeron işçilere umut

 

Önceki gün MKE Genel Müdürü Yasin Akdere´yi ziyaret eden Önal Genel Müdür Akdere´ye MKE´de çalışan kadrolu ve taşeron işçilerin sorunlarını iletti. Genel Müdür Akdere ise sorunların çözümü için imkanlarını kullanacağını söyledi.

 

 

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ YAPTI

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal önceki MKE Genel Müdürü Yasin Akdere´yi ziyaret etti. Genel Müdür Akdere´ye hayırlı olsun dileğini ileten Önal seçim öncesinde vaat ettiği üzere MKE Kurumu Kırıkkale Fabrikalarında çalışan kadrolu ve taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getirdi. Taşeron işçilerin yaklaşık iki yıldan bu yana kadro beklediklerini, ayrıca bu konuda çıkartılan KHK´ların yerine getirmediğinden yaşanan sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini genel müdür Akdere´ye aktardığını belirtti.

 

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

MKE Genel Müdürü Akdere ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını sosyal medya aracılığı ile duyuran Milletvekili Önal paylaşımında şu ifadelere yer verdi: ?MKE Kurumuna bağlı Mühimmat Fabrikasında ihale değişikliği nedeniyle 27 taşeron işçi kardeşimizin işten çıkarılma riski altında olduğunu hepsinin aileleri ve çocukları olup kış günü işten çıkarılmalarının çok ciddi mağduriyetler yaşatacağını konunun çözüme kavuşması için acilen adım atılması gerektiğini anlattım.?

 

VERGİ MATRAHINA GİRİYORLAR

Milletvekili Önal paylaşımında; ayrıca MKE Kurumu çalışanlarının yılın bir çok ayında yüksek vergi matrahına girdiklerini maaşlarının yetersiz olduğunu işçilik tazminatı alamadıklarını, işçilere Savunma Sanayi tazminatı olarak ek ücret ödenmesi gerektiğini kurumda yükselme sınavlarının yetersizliğini genel müdür Akdere´ye ilettiğini ifade etti. Önal Genel Müdür Akdere´nin iletilen sorunlara yaklaşımının gayet ılımlı olduğunu ve sorunları çözmek için imkanları dahilinde çaba harcayacağını ifade ettiğini de kaydetti. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false