Anahtar Kelimeler: Taşeron yasası mağdur edecek

Taşeron yasası mağdur mu edecek?

Taşeron yasası mağdur mu edecek?

Taşeron yasası mağdur mu edecek?

Yasa yeni mağduriyetler

ortaya çıkarabilir??

Merakla beklenen Taşeron Yasası´nın hukuk gözüyle incelendiğinde bir kesimin mağduriyetini giderirken, yeni mağdurlar ve mağduriyetler ortaya çıkaracağı görünüyor.

SORUNA DİKKAT ÇEKİLİYOR

Taşeron Yasası Türkiye genelinde merakla bekleniyor. Yasa, işçi kesimini mağduriyetten kurtarıyor. Ancak iş ve şirket kesimini ise mağdur edecek gibi görünüyor. Yasa ile ilgili çerçeve çalışması devam ediyor. Henüz bir çerçeveye oturtulmamış olan yasanın işçilerin çalıştıkları şirketleri mağdur edeceği görülüyor. Bu konuda bir rapor hazırlanmış durumda. Rapor Çalışma Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklara iletiliyor.

İŞSİZLİK ARTACAK

Rapora göre kadrosundaki işçileri bir şekilde devlet kadrosuna dahil olacak olan şirketler personelsiz kalacak. Bu durum şirketleri doğrudan mağdur edecek gibi görünüyor. Şirketler yasanın bu şekilde kendilerini mağdur edeceğini bildiriyor ve buna göre bir değişiklik ya da düzenleme yapılmasını istiyor. Yasanın mevcut haliyle çıkması durumunda Türkiye genelinde 17 bine yakın şirketin, doğrudan 350 bin civarında, dolaydan ise 500 bin civarında kişinin işsiz kalacağı vurgulanıyor.

EKONOMİK KAYIP OLACAK

Bunun Türkiye ekonomisinde büyük bir kayıp ve yara olacağı üzerinde durulurken, şirketlerin personel kaybından yaşayacakları zararın yanı sıra malzeme, araç ve ekipmanların da boşa çıkacağı için ekonomik değer kaybı yaşanacağının da altı çiziliyor. Bugüne kadar hiç gündeme getirilmemiş olan bu konuya dikkat çeken şirketler, bununla ilgili de çalışma yapılmasını istiyorlar.

HABERKALE GÜNDEME GETİRİYOR

Şu ana kadar basında veya herhangi bir platformda gündeme getirilmemiş olan bu konuya Haberkale olarak dikkat çekiyoruz. Yerelden başlayarak ulusal gündeme kadar taşınması gereken bu konuda çalışma yapılması şart görünüyor. Konuyla ilgili olarak şirketlerin hazırladığı bir rapor ve sorunun çözümüne yönelik öneriler de bulunuyor. Şirketler, hükümet ile bu konuda karşılıklı müzakereler yapılarak soruna çözümler üretilebileceğinin altını çiziyorlar.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli