Tehlikeli madde işletmecilerine uyarı

Tehlikeli madde işletmecilerine uyarı

Tehlikeli madde işletmecilerine uyarı

TSO uyarıda bulundu

Karayoluyla tehlikeli madde taşımacılığı yapan işletmeler için Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorunlu hale getirildi.

FAALİYET BELGESİ ZORUNLU

Tehlikeli maddelerin Karayoluyla Taşınması hususunu düzenleyen 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca tehlikeli madde taşımacılığı alanında faaliyet gösteren, dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alan, boşaltımını yapan ve tank-konteyner/taşınabilir tank işletmecilerinin bu faaliyet alanlarından biri veya birden fazlası için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almaları zorunluluğu getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, tehlikeli maddelerden son 1 yıl içerisinde net elli ton ve üzeri miktarda işlem yapan işletmelerin bu belgeyi almalarının zorunlu olduğunu söyledi.

DANIŞMANLI HİZMETİ ALINMALI

Patlayıcı, zehirli ve radyoaktif maddeler kapsamındaki tehlikeli maddelerle iştigal eden işletmeler için ise durum farklı. Bu tür maddelerle iştigal eden firmalar herhangi bir işlem miktarına bağlı olmaksızın Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesini almak zorunda olduklarını belirten Varlı, tehlikeli madde ile iştigal eden işletmelerin bu alandaki hak, sorumluluk ve yükümlülüklerin yerine getirilmesine yönelik gerekli önlemleri almakla ve tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmek ya da Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu´ndan hizmet almakla sorumlu olduklarının altını çizdi.  



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli