Anahtar Kelimeler: uyarı yapılıyor

Tek tek uyarı yapılıyor

Tek tek uyarı yapılıyor

Salgın ekipleri evleri tek tek dolaşıyor: Apartman sakinlerine "ziyaret yapmayın" uyarısı yapılıyor. Vakaların düşüş yaşandığı Kırıkkale'de denetimler sürüyor.

DENETİM YAPILIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs haritasına göre "turuncu" renk ile "yüksek" riskli iller arasında yer alan Kırıkkale'de vaka oranlarında azalma yaşandığını belirtti. Kent genelinde denetimlerini sürdüren ekipler ise apartman ve site sakinlerine komşu ziyaretleri yapmamaları için uyarılarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda geçen hafta korona virüs vaka sayısının en çok arttığı ve azaldığı şehirleri açıkladı. Buna göre 100 bin nüfusta vaka görülme oranında azalan iller arasında Kırıkkale de yer aldı.

SİTE SAKİNLERİNE UYARI

Korona virüs haritasına göre "turuncu" renk ile "yüksek" riskli iller arasında yer alan Kırıkkale'de, Valilik koordinesindeki İl Salgın Denetim Merkezinde görevli personeller, korona virüs ile mücadelenin daha etkin sürdürülebilmesi için denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda farklı bölgelerdeki adreslere giden ekipler, apartman ve site sakinlerinin tek tek kapısını çaldı. Ellerindeki broşürlerle birlikte vatandaşları uyaran ekipler, misafir kabul etmemelerini ve ziyaret yapılmaması gerektiğini söyledi. Ekipler, mahalle aralarında araçların hoparlörlerinden genel uyarıları yaptı. Öte yandan kent merkezindeki otellerde de korona virüs denetimleri de gerçekleştirildi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false