Anahtar Kelimeler: Tekelleşme önlemi görüşüldü

Tekelleşme önlemi görüşüldü

Tekelleşme önlemi görüşüldü

 

 

Rekabetin korunmasına yönelik kanun teklifi mecliste görüşüldü. Görüşmelerde MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk de bir konuşma yaptı.

GÖRÜŞME YAPILDI

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ruhunda tekelleşmeyi önlemenin bulunduğunu belirterek, "Bu teklifin kırmızı çizgisi tekelleşmeyi önlemek." dedi. Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler, TBMM Genel Kurulunda tamamlandı. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, son dönemde yapılan yasal düzenlemelerin, Rekabet Kurumunun bağımsızlığını tehdit eder nitelikte olduğunu öne sürdü.

ÖZTÜRK GÖRÜŞME YAPTI

Öztürk, kurul üyelerinin siyasi otorite tarafından atanıp görevden alınabildiği bir kurumun kararlarının, ne serbest piyasa ekonomisi ne de yabancı yatırımcılar tarafından olumlu değerlendirileceğini savundu. Rekabet Kanunu'nun 23 yılda çeşitli değişikliklere uğradığını ancak bu süreçte yetersiz kaldığını ifade eden Öztürk, kamunun yararına karşı olmadıklarını ancak AK Parti'nin getirdiği her teklif gibi bu teklifin de amaç ile sonucu arasında çelişki bulunduğunu ileri sürdü. Öztürk, teklifle Rekabet Kurumunun özerk yapı ve bağımsız karar alma özelliğinin kalmayacağını, bunun AB'ye uyumla da ilgisinin bulunmadığını iddia etti. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise MHP olarak piyasa ekonomisi kurallarının işletilerek tekelci oluşumların ve rekabete aykırı eylemlerin önlenmesini arzu ettiklerini söyledi. Öztürk, "Rekabet Kurumunun ülke ekonomisindeki rolünü daha da artırmak, bunun sonucunda kurumun Türkiye'nin ekonomi politikasına endeksli referans bir yapı olabilmesini sağlamak hepimizin başlıca görevi olmalıdır." diye konuştu. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false