Anahtar Kelimeler: TEKİN GAZETETECİLERLE BULUŞTU

TEKİN GAZETETECİLERLE BULUŞTU

TEKİN GAZETETECİLERLE BULUŞTU

TEKİN GAZETETECİLERLE BULUŞTU

Önemli açıklamalar yaptı

Bahşılı mahcup olmayacak

İnternet medya temsilcilerinin haftalık ‘Kırıkkale Buluşmaları’ tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta ki konuk Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin oldu.  Tekin, belediye başkanlığının 2. Yıldönümünde çalışmalarını internet medya temsilcilerine değerlendirdi.

 

BİR ARAYA GELDİLER

İnternet medya temsilcilerinin haftalık ‘Kırıkkale Buluşmaları’ tüm hızıyla devam ediyor. Bu hafta ki konuk Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin oldu.  Tekin, belediye başkanlığının 2. Yıldönümünde çalışmalarını internet medya temsilcilerine değerlendirdi.  31 Mart 2019’da AK Parti’den Bahşılı Belediye Başkanı seçilen Recep Zafer Tekin, internet medya temsilcilerinin bu hafta ki konuğu oldu.  2 yıllık başkanlığı döneminde Bahşılı’ya yaptığı çalışmaları anlatan Tekin, kısa zamanda çok iş yaptıklarının altını çizdi. Kısıtlı imkanlara sahip olduklarını vurgulayan Tekin, buna rağmen 2 yıl içerisinde kamuya ait 3 buçuk milyon lira, piyasaya da 700 bin liraya yakın borç ödediklerini, diğer taraftan hizmetleri de ardı ardına hayata geçirdiklerini kaydetti.

 

SU SORUNU KALMADI

Göreve başladığında ilçenin en önemli sorunun su olduğunu belirten Tekin “ Cimer’e suların akmaması ile ilgili onlarca şikayet gitmiş. Şöyle söyleyeyim suların kesik olduğu günleri topladığımızda 5 yılda 3 buçuk yıl sular kesik olduğu bir zamana ulaşıyoruz. Biz ne yaptık; 1100 tane su patlağını tamir ettik.  4 tane sondaj vurduk. Depolara klor cihazı yerleştirdik. Böylece ilçenin su sorununu ortadan kaldırdık.” dedi.

 

SERVİS AÇIKLAMASI

İkinci etapta TOKİ bölgesini ele aldıklarını kaydeden Tekin “3 bin 500 kişinin yaşadığı TOKİ’de kanalizasyon dışarı akıyordu.  1 milyon 200 bin liraya oranın kanal ihalesini gerçekleştirdik.  Yine TOKİ’de cami yoktu.  Cami yapımına başladık. İnşallah bu ramazan ayında alt katında teravih namazını kılabileceğiz. 12 tane sıfır halk otobüsü vardı. Bir gecede yanmış.   2’si Bursa Belediyesi’nden 1 tanesi de Kırıkkale’de bir kooperatiften 3 tane otobüs aldık. Bu otobüslerle öğrencilere ücretsiz servis hizmeti veriyoruz”  şeklinde konuştu.

 

MAKAM ARACI

Geldiğinde bir tane jeep makam aracı olduğunu söyleyen Tekin, bu makam aracını kendisinin kullanmadığını ve hastaların nakil işlemlerine tahsis ettiklerini, Topal Dede Türbesi’ne su verdiklerin, restore ettiklerini, Bahşılı’da tüm ilçeyi kontrol edecek şekilde önemli noktalara güvenlik kamerası döşediklerini, cenaze işleri şefliği kurarak, vatandaşın cenazesinde pide; kefen, gibi ikramları üstlendiklerini, araç parkının genişlettiklerini, ilaçlama makinası aldıklarını dile getirdi.

 

ARAÇ PARKIMIZI YENİLEDİK

Bahşılı’nın 35 yıldır sıcak asfalt görmediğine dikkat çeken Tekin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “2 yıllık dönemimizde 8 buçuk km sıcak asfalt attık. İlçede ki parkların hepsini yeniden düzenledik eksikliklerini giderdik. İlçemize bağlı 5 köyden 2’sine park yaptık 3’üne siparişlerini verdik. İlaçlama makinası alarak kaliteli ilaçla halkımızı yazın sinekten kurtardık.  Yol süpürme makinası aldık. İlçenin daha yeşil olması yönünde önemli çalışmalara imza attık.

 

 HİZMETE DEVAM EDİYORUZ

İlçemizin mevcut mezarlığı doldu. Hemen yanına daha büyük bir mezarlık için kolları sıvadık. Ağaçlandırması bitti. Çevre duvarı yapılıyor. Otobüs duraklarını yeniledik. Güneşe dayanıklı koltuklar monte ettik. 2 halk ekmek  büfesi açtık. İlçemizde ki 2 fırınla anlaşarak halkımıza ucuz ekmek satıyoruz. 10 tane cenaze çadırı temin yaptırdık. İlçemizde başkanlık yapan tüm başkanların ismini, ayrıca ilçemizin önemli isimlerini mahalle, cadde ve sokaklara verdik.

 

TOKİ AÇIKLAMASI

Yap işlet devret modeli ile 2 milyon 400 bin TL’ye toplamda 2 bin kişilik düğün salonu yaptırdık. 220 tane konuttan oluşan 5. Etap TOKİ’nin ihalesi Mayıs’da yapılacak.  1 milyon 200 bin liraya Cumhuriyet Meydanı yapıyoruz. 18 yıldır açılmayan çevre yolunu bitirdik. Elektrik altyapısını yatırım programına aldırdık. Eba-Bil ( Elektronik Bahşılı Bileti) uygulamışını hayata geçirerek şehit yakını, gazi ve 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız.

 

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Eğitimde ilçemizde durumu iyi olmayan 50 öğrencimize sim kartlı tablet dağıttık.  Test kitapları dağıtımı yaptık. Önümüzde ki yıl için ücretsiz bir kurs açmayı planlıyoruz.  Yüksekokul karşısında bulunan yurt için Gençlik spor Bakanı Yardımcısı İhsan Selim Boydaş ile görüşerek  yurdu aktif hale getiriyoruz. Gençlik merkezinin temelini attık.  Salgın döneminde her eve maske dağıttık. Araçlardan ilçenin her tarafına kadar dezenfekte çalışması yaptık.  İlçemizde bulunan ve yarım kalan 54 dairelik bir bina var.  O bina nedeniyle bir belediye başkan yardımcısı açığa alındı. Mahkeme halen devam ediyor.  O binanın TOKİ’ye devri için görüşmeler yaptık.”

 

2 YILDA YAPILDI

Tekin tüm bu çalışmaları 2 yıla sığdırdıklarını belirterek “ Evet kısa zamanda çok iş başardığımıza inanıyorum.   Şimdi önümüzde 3 yıl daha var. Bu süre içerisinde hem başladığımız işleri tamamlayacağız hem yeni projelerini hayata geçireceğiz. Malumunuz göreve geldiğimizde makam kapısını sökmüştük. Orada halkımıza bir mesaj vermek isterdik. Kapımızda gönlümüzde size açık demek istedik. Biz Bahşılı Halkı’na hizmet etmek için geldik. Bir ihtiyaç varmış ki halkımız bizi yönetime getirdi. Onları asla mahcup etmeyeceğiz.” dedi.

 

SİYASET AÇIKLAMASI

Kırıkkale’de siyaseti düşünmediğini; amacının Bahşılı’ya  en güzel hizmeti vermek olduğunu belirten Tekin “Tüm bu çalışmalarımız da Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve eski başbakanımız Binali Yıldırım’ın desteğini unutamayız.  Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler doğrultusunda  halkımıza hizmet etme gayretindeyiz. Şehrimizin gerek bürokrasi gerekse de siyasi yönetimi ile iyi ilişkiler içindeyiz.  Halkımız bize güveniyor ve inanıyor. Bizde bu güveni ve inancı asla boşa çıkarmayacağız” ifadelerini kullandı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli