Anahtar Kelimeler: Temayül heyecanı yaşandı

Temayül heyecanı yaşandı

Temayül heyecanı yaşandı

Temayül heyecanı yaşandı

 

Sonuç ne zaman belli olur?

 

 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa eden Mürsel Akçay´dan boşalan başkanlık görevi için temayül yoklaması dün ak parti il başkanlığında yapıldı. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığından gelen heyet, resmi başvuru yapan başkan adayları ve geçmiş yönetiminden kamuoyu yoklaması yaptı.

 

 

HEYET KIRIKKALE´YE GELDİ

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı´nda Mürsel Akçay´dan boşalan koltuğa kimin oturacağına dair süreç devam ederken, bazı başkan adayları da AK Parti Genel Merkezi´ne giderek resmi başvurularda bulundu. Edindiğimiz bilgilere göre resmi olarak başvuru yapılan aday sayısının çok olmasından dolayı da dün AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Kırıkkale´ye temayül yoklaması için heyet gönderildi.

 

GENEL MERKEZ ATAMA YAPACAK

Başkanlık için çeşitli isimlerin yarıştığı süreç kapsamında dün  Kırıkkale´ye gelen heyet, resmi başvuru yapan başkan adayları, parti yönetimi ve bazı parti yöneticilerinden bilgi alarak kamuoyu araştırması yapacağı öğrenildi. Türkiye genelinde 18 Kasım sonrası başlayacak olan kongreler kapsamında Kırıkkale´den de kongreye tek liste olarak gidileceği bilgisine ulaşıldı.

 

KONGRE KASIM AYINDA OLABİLİR

Kırıkkale´den sorumlu koordinatör milletvekilinin gözetiminde adayların temayüle gireceği ve belirlenecek ismin genel merkeze sunulacağı, genel merkez onayıyla birlikte de bu ismin ileriki günlerde AK Parti Kırıkkale İl Başkanı olarak atanacağı belirtiliyor. İl Başkanlığı seçiminin Türkiye genelinde verilen start ile birlikte Kasım ayında olması bekleniliyor. Temayül sonuçlarının içe bu hafta sonuna doğru belli olması bekleniyor. 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli