Anahtar Kelimeler: Temayül yapılacak

Temayül mü yapılacak?

Temayül mü yapılacak?

Temayül mü yapılacak?

 

İl Başkanı kim olacak?

 

Süreç devam ediyor!

 

 

AK Parti´de il başkanının kim olacağına dair süreç devam ediyor. Aday sayısı çok olunca temayül yoklaması yapılacağına dair bilgiler gelmeye başladı.

 

TEMAYÜL İDDİASI

AK Parti´de il başkanlığını belirlemeye yönelik süreç devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kongre yapacak olan partinin tek aday ve tek liste ile kongreye gideceği bildirildi. İl başkanlığı için aday sayısı çok. Hal böyle olunca partinin temayül yoklamasına gidebileceği konuşuluyor. Ancak bu konuda henüz net bir açıklama yok. Şu ana kadar bir çok isim aday olarak öne çıktı. Kimilerinin genel merkeze çağırıldığı, kimileri için ise görüşme yapıldığı konuşuluyor. Kırıkkale´den sorumlu koordinatör milletvekilinin gözetiminde adayların temayüle gireceği ve belirlenecek üç ismin genel merkeze sunulacağı söyleniyor.

 

EN GÜÇLÜ İSİM KİM?

Bu arada gündeme gelen ve yerel basında adı sıkça zikredilen bazı isimlerin devre dışı kaldığı da konuşuluyor. Sebebi ise kimi isimlerin aslında il başkanı adayı değil, milletvekili adayı olması. Kemal Albayrak ve Nuh Dağdelen il başkanı değil, milletvekili adayı olmayı planlıyor. Mehmet Yılmazer ismi il başkanlığı için gündemde. Şu ana kadar en güçlü aday isminin de bu olduğu ileri sürülüyor. Özellikle Genel Merkez ve Saray bağlantılarının güçlü olduğu ifade ediliyor. Diğer isimlerden Murat Çaykara, Satılmış Aksun, Cebrail Veske´nin Yılmazer ile birlikte temayüle girebilecek isimler olduğu belirtiliyor.

 

SAĞLIKLI OLUR MU?

Öte yandan temayül yoklamasının sağlıklı olup olmayacağı da merak konusu. Çünkü, yoklamada oy kullanacak isimlerin neredeyse tamamına yakını görevi bırakmış kişilerden oluşacak. Bu bakımdan temayülün sağlığı tartışma konusu. Buna rağmen ilk üçe giren isimlerin Genel Merkez´e bildirilmesinin planlandığı konuşuluyor. Temayül tarihi konusunda net bir bilgi yok. Fakat çok geç kalınmadan yapılmasının planlandığı ifade ediliyor. 



Suat
23.09.2017 09:13:20
Belediye, il Başkanı ve vekillerde süpriz kişiler aday gösterilecek. Örneğin Ramazan Can ve Abdurrahman Ünlünün vekilliğe aday gösterileceği gibi.

  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu