Anahtar Kelimeler: Tepki yürüyüşü!

Tepki yürüyüşü!

Tepki yürüyüşü!

Kırıkkale halkı "Şehitlere rahmet, Filistin'e özgürlük" çağrısıyla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş "Filistin'e destek" sloganlarıyla devam etti.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Kırıkkale halkı "Şehitlere rahmet, Filistin'e özgürlük" çağrısıyla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş "Filistin'e destek" sloganlarıyla devam etti. İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarına karşı tüm Türkiye'de devam eden kınamalar ve protestolar, Kırıkkale'de de yankı buldu. Kırıkkale halkı, "Şehitlere rahmet, Filistin'e özgürlük" çağrısıyla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan destek yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüş, Kültür Merkezi ve sevgi yolu güzergahını takip ederek, Meydan'da yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

 

Açıklamalar oldu

İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını ve insanlık ayıbına ilişkin Kırıkkale Filistin’e Destek platformu tarafından “Şehitlerimize rahmet, Filistin’e özgürlük” yürüyüşü düzenlendi. Sıra sende Kırıkkale sloganıyla yapılan yürüyüş, 13 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da Cumhuriyet meydanından başladı. "Şehitlere rahmet, Filistin’e özgürlük", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", Çocuklar ölüyor, dünya izliyor", "Kahrolsun İsrail! Kahrolsun PKK!" sloganlarıyla devam eden yürüyüş İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınamak ve protesto etmek amacıyla yapıldı. Yürüyüş sırasında tekbir sesleri de yükseldi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Basın açıklamasının ardından şiir ve ezgi dinletisiyle son buldu. Ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantlarda satılan ürünlerin tamamı Filistin'de zulüm altında olan vatandaşlara gönderilecek.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı