Anahtar Kelimeler: Tezkereye destek olacaklar

Tezkereye destek olacaklar

Tezkereye destek olacaklar

Tezkereye destek olacaklar

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk TBMM´de bir açıklama yaparak; "Türkiye´nin Doğu Akdeniz´deki egemenlik hakları sonuna kadar muhafaza edilmeli ve desteklenmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi, Libya ile imzalanan anlaşmalara destek verdiği gibi Libya tezkeresini de destekleyecektir." dedi.


TEZKERE AÇIKLAMASI
Türkiye´nin Doğu Akdeniz´deki petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini, egemenlik haklarımızın ve milli menfaatlerimizin koruması amacıyla olduğunu savunan MHP´li Öztürk; ?Doğu Akdeniz´de Türkiye´yi ayak oyunlarıyla saf dışı bırakmaya çalışanların tertipi, ülkemizin Libya ile imzaladığı anlaşmalar neticesinde bozulmuştur. Türkiye asla Libya´da macera peşinde değil, tam tersine Doğu Akdeniz´de ülkemizin egemenlik haklarını korumanın gayretindedir. Libya bizim deniz komşumuzdur. Bu yüzden nasıl ki vatan toprağından tek bir çakıl taşı vermeme kararlılığımız var ise; aynı kararlılık 462 bin kilometrelik mavi vatan sahamızda da gösterilmektedir. Türk vatanının güvenliği için her türlü tedbirin planlanıp, devreye alınması zaruri bir hâl almıştır. Türkiye´nin Doğu Akdeniz´deki egemenlik hakları sonuna kadar muhafaza edilmelidir.? diyerek, ülkemizin gerek askeri, gerekse diplomatik her alanda savunma sınır hattının korunması gerektiğini vurguladı.

KADERİNE TERK EDİLEMEZ
Açıklamasında Doğu Akdeniz´de yaşanan gelişmelere ayrıntısıyla değinen MHP Milletvekili Öztürk; ?Güney Kıbrıs Rum Yönetimi halen enerji arama ve çıkarma faaliyetlerinde; ABD, İtalya ve Fransa gibi bölge dışındaki aktörlerle, enerji iletimi için ise İsrail, Mısır ve Yunanistan gibi bölgedeki aktörlerle iş birliği içerisindedir. Diğer taraftan İsrail, Mısır gibi ülkeler de bölgede doğalgaz dağıtım merkezi olmayı hedeflemektedirler. Doğu Akdeniz´de doğalgaz ve petrol aramaları için bulunan ülkeler, haksız ve hukuksuz bir şekilde burada Türkiye´nin varlığını istemiyorlar. Uluslararası hukuka da aykırı olan bu alan hakimiyeti oluşturma çabalarında Türkiye´nin ve KKTC´nin haklarının gasp edilmesine izin veremeyiz. Türkiye olarak, yarın Doğu Akdeniz´de yaşanabilecek sıkıntılara karşı stratejik tedbirler almak zorundayız. Libya´da varlığımızın olması; Doğu Akdeniz´deki haklarımızdan vazgeçmek ya da vazgeçmemek anlamını taşımamaktadır. Mavi Vatan kaderine terk edilemez.? diyerek, Milliyetçi Hareket Partisi; vatanın her sathında, en küçük çıkarımızın korunması için her türlü desteği ve çabayı sunacağını vurguladı.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli