Anahtar Kelimeler: Ticareti artırmalıyız

Ticareti artırmalıyız

Ticareti artırmalıyız

Ticareti artırmalıyız

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği ile Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası arasında ?Yatırım ve Ticari işbirliği´ adı altında toplantı düzenlendi. Ticari faaliyetlerin konuşulduğu toplantıya katılan misafirlere Özbek pilavı ikram edildi.

YATIRIM TOPLANTISI YAPILDI

Özbekistan´ın Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamhodjaev, Ticaret ve Sanayi odası tarafından Kırıkkale´de düzenlenen ?Yatırım ve ticari işbirliği? toplantısına katıldı. Büyükelçi Agzamhodjaev in yanı sıra Vali Yardımcısı Şahin Arsal, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Büyükelçilik Ticaret Müsteşarı Aziz Selahattinov, Büyükelçi Danışmanı Abdulmelik Toycubayev ve çok sayıda Kırıkkaleli işadamının katıldığı toplantıda yatırım ve çeşitli çalışmalar yapmak isteyen Türk girişimcilere sağlanacak kolaylıklar ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı. Programın açılış konuşmasını TSO Başkanı Ahmet Varlı yaptı. Varlı, ekonomik anlamda bu toplantının çok önemli olduğuna dikkat çekti. Varlı, ?Dünyada ticaretin geliştiği, ülkeler arası sınırların kalktığı bir dönemde yaşıyoruz. Özbekistan ile tarihimiz bir, kültürümüz bir ticaret hacmimizi yükseltmek için gayretleri var ülkelerimizin. Bizlerde TSO olarak bu gayretlere destek olmaya çalışıyoruz. Ticari hacmimizi çok ciddi bir şekilde arttırmamız lazım. Özbekistan´ın Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamhodjaev´in destekleri ile bu hacim daha da büyür. Bizlerde bunun için gayret göstereceğiz. Dünya ekonomisini yönetenler diğer ülkeleri tehdit edecek kadar ileri gittiler ama Türk tarihinin farkında değiller. Bizleri tehdit edenlere karşı boynumuzu bükecek değiliz. Ekonomimi birlikte kalkındırarak birbirimize destek sağlayacağız? ifadelerini kullandı.

ÖZBEK PİLAVI İKRAMI YAPILDI

Özbekistan´ın Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamhodjaev yaptığı konuşmada, ?Bizleri Kırıkkale´de güler yüzle karşıladığınız için teşekkür ederim. Stratejik İş birliği Konseyi düzenlendi. Altını çizmek istiyorum Özbekistan ile Türkiye arasındaki işbirliği eş başkanları bizzat Cumhurbaşkanları. Siyasi tablodan siz Türkiye´nin bizim kalbimizdeki yerinin ne kadar büyük olduğunu değerlendirebilirsiniz. Hali hazırda her bir adım Türkiye ve Özbekistan Cumhurbaşkanlarının denetimi halinde. İki yıl önce ticaret hacmimiz 1 milyon 200 bin dolardı, Bu yılsonuna kadar 2,5 milyon dolara kadar ulaştıracağız. Sadece bu yıl Özbekistan´da sermayeli şirketlerin sayısı 350´ye kadar ulaşmıştır. Genel olarak ise 25 yıl içerisinde bin 200 den fazla Türk şirketleri var. Derinlemesine gelişmeler var. Bu iş birliği ile iki ülke arasında daha çok ticari ilişkiler artacak. Bu nedenle hepinizi Özbekistan´a davet ediyorum? dedi. Konuşmaların ardından TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ile Özbekistan´ın Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamhodjaev, soru cevap kısmında iş adamlarının sorularını cevapladı. İşadamlarından Yap-işlet-Devret yönteminin de Özbekistan´da da olup olmadığı sorusu üzerine açıklama yapan Özbekistan´ın Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamhodjaev, ?Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Cumhurbaşkanımız bu yıl sonunda Yap-İşlet-Devret sistemi gerçekleşecek? diye cevap verdi. Soru-cevap kısmının bitiminden sonra toplantıya katılanlara Özbekistan´ın geleneksel yemeklerinden olan Özbek Pilavı ikramı yapıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false