Anahtar Kelimeler: Tiryaki akademiye katıldı

Tiryaki akademiye katıldı

Tiryaki akademiye katıldı

Tiryaki akademiye katıldı

Akademide ders verdi

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademesi´ni katılan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yerel yönetimlerdeki deneyimlerini paylaştı.

BELEDİYECİLİK DERSİ VERDİ

Altındağ Belediyesi olarak 15 yılda belediyecilikte geldikleri noktayı anlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, borçla devraldıkları belediyeyi borçlardan kurtardığını ve karşılığında halka hizmet götürebildiklerini ifade etti. Türkiye´de yerel yönetimlerin AK Parti İktidarı dönemine kadar yetki problemi yaşadıklarını kaydeden Tiryaki, AK Parti döneminde çıkarılan yasalarla belediyelerin yetkilerinin artırıldığını ve halka hizmet götürmenin kolaylaştırıldığını ifade etti.

3 DÖNEMİ ANLATTI

Önceki dönemlerde Türkiye´de yapılan belediyecilik uygulamalarında belediye gelirlerinin yüzde 10´luk kısmının halka tekrar hizmet olarak yansıdığını savunan Tiryaki, Altındağ Belediyesinde yapılan 3 dönemlik çalışmaların neticesinde bu oranların yüzde ellilere çıkarıldığını belirtti. Altındağ ilçesinin dönemlerinde yeniden inşa edildiğini söyleyen Tiryaki, kaynakların doğru kullanılması durumunda her belediyenin bunu yapabileceğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false