Anahtar Kelimeler: alıma başladı

TMO alıma başladı

TMO alıma başladı

TMO tarafından hububat alımına başlanacağının bildirilmesi üzerine çiftçiler, ürünlerini satmak için başvuruda bulunurken Kırıkkale’de alımlar bugün( 3 Temmuz) itibariyle başladı.

ALIM YAPILIYOR

Temmuz ayına girmemizle birlikte İç Anadolu’da çiftçiler tarlalarını hasat etmeye başladı. Kırıkkale’de de yavaş yavaş hasatlar yapılmaya başlandı. Hasadını yapan Kırıkkaleli çiftçiler mahsulleri satmak için Yahşihan’da bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nden randevu almaları gerekiyor. Kırıkkale Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Tuncay Akgöl alım işlemleri için bugün itibariyle randevu sistemini açtıklarını belirtti. İlk gün olduğu için randevu sisteminde yoğunluk olduğunu söyleyen Müdür Akgöl şu ifadeleri kullandı: 

 

ALIM BİLGİSİ VERİLDİ

“Bugün ilk defa mahsul alımlarına başladık. Ürünlerini satmak isteyen çiftçiler sistemden ya da bizi arayarak randevu almak zorunda. Biz alınan randevulara göre alım yapıyoruz.Bayram sonrası ilk gün olduğu için oldukça yoğunuz, çiftçilerimiz randevu almakta zorluk yaşayabilir. Fakat 3 gün içerisinde yoğunluk azalacak. Hiç randevu almadan ürünlerini getiren çiftçilerimizden de alım yapmaya çalışıyoruz. Ama çiftçilerimizden isteğimiz mutlaka randevu almaya çalışsınlar”



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı