Anahtar Kelimeler: satış yapacak

TMO satış yapacak

TMO satış yapacak

SÜMER BİLGİ VERDİ

TMO son zamanlarda artış yaşanan Un ve Yem fiyatlarını kontrol altında tutmak amacıyla 1 Milyon 220 bin ton hububatı satışa açtı. Kararın yerinde bir adım olduğuna değinen Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, bu satışın hem un ve ekmek fiyatlarını, hem de besicilerin ihtiyacı olan yem fiyatlarını kontrol altında tutacağına vurgu yaptı.

SÜMER BİLGİ VERDİ

Son aylarda 200 TL olan torba un fiyatlarının 400 TL seviyesine yükselmesi beraberine ekmek fiyatlarının da yükselmesine neden olmuştu. Diğer taraftan hayvan yetiştiricilerinin büyük ihtiyaç duyduğu yem fiyatlarının yükselmesi TMO’yu harekete geçirdi. Bir taraftan piyasa denetimlerinde bulunan TMO diğer taraftan 1 milyon 220 bin ton hububatı satışa açarak piyasaya müdahale etti. TMO’nun aralarında Ekmeklik ve Makarnalık Buğday, Arpa ve Mısır’dan oluşan 1 milyon 220 bin ton hububatı satışa açmasının yerinde bir adım olduğuna vurgu yapan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, bu durumun un ve yem fiyatlarını birazda olsun sübvanse edebileceğine işaret etti.

AÇIKLAMADA BULUNDU

Başkan Sümer “Bilindiği gibi son zamanlarda un fiyatlarında artış yaşanmış buna paralel olarak ta ekmek fiyatları artmıştı. TMO bir süredir attığı adımlarla ekmek fiyatlarını dengelemek ve zam yapılmaması için piyasayı sübvanse ediyordu. Şimdi de 1 milyon 220 bin ton hububatı satışa açtı. Bu satışın arasında hem un ve makarnalık buğday, hem de hayvan yetiştiricilerimizin yem ihtiyacını karşılamak için arpa ve mısır bulunuyor. Hayvan yetiştiricilerimiz hayvan başına Arpa ve Mısır alımı gerçekleştirebilecek. Atılan adım yerinde olmuştur. Her kalemde fiyat artışının yaşandığı bu dönemde sanayicimizin, yetiştiricilerimizin ve tüketicilerimizin korunması elzemdir. Bu sübvansenin önümüzdeki günlerde de devam etmesi hem üreticiye destek olacak, hem de bu destek tüketiciye yansıyacaktır” dedi.  

RAKAMLARI AÇIKLADI

Arpa, Besici ve Yetiştiricilere 2555+(KDV +Borsa) TL/Ton. Ekmeklik Buğday, Un Fabrikalarına 3230–3280+(KDV+Borsa) TL/Ton. Makarnalık Buğday, Bulgur Fabrikalarına 3905-3955+(KDV+Borsa) TL/Ton. Mısır, Kanatlı Hayvan Yetiştiricilerine ( Beyaz et ,Yumurta vs.) ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine 2.955+( KDV+Borsa) TL/Ton fiyatla satılacak. Arpa, Buğday ve Mısır satışları için başvurular 3 Ocak 2022 - 12 Ocak 2022 (dahil) tarihleri arasında TMO Başmüdürlükleri ve Şube Müdürlüklerine yapılacak. Diğer taraftan, TMO, kendisinden Buğday alan un fabrikalarından satın aldıkları buğdaydan elde ettikleri unu, fırınlara ve ekmek imalathanelerine uygun fiyatla satacaklarına dair Fiyat Taahhütnamesi alıyor. Taahhütnameye uymayan firmalar hakkında da çeşitli işlemler uygulandığı belirtiliyor.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu