Anahtar Kelimeler: TOGEMDER köye yardım

TOGEMDER´den yüz köye yardım eli

TOGEMDER´den yüz köye yardım eli

TOGEMDER´den yüz köye yardım eli

 

Yardım eli Kırıkkale´ye de uzandı

Anadolu´da 10 ilde 100 köy kapı kapı dolaşılarak tespit edilen ihtiyaç sahibi aliler için TOGEMDER´in öncülüğünde toplanan yardımlar bugün yola çıkıyor. Yardım paketlerinde kışlık giysiler yer alıyor...

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde 2005 yılında kurulan ve okul öncesi eğitime büyük katkılar sağlayan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), Anadolu´da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzattı. ?10 İl 100 Köy? projesi kapsamında 10 ilde 100 köye gönderilecek 15 bin parça giysi, muhtarlıklar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.  TOGEM-DER´in Selimiye´deki deposunda düzenlenen törene TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, İstanbul Valisi Vasip Şahin´in eşi Şeyma Şahin´in yanısıra birçok hayırsever katıldı.  Kurulduğu ilk yıllardan itibaren okul öncesi eğitime büyük önem vererek ana sınıflarının Türkiye´de yaygınlaşmasını sağlayan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği´nin yürüttüğü ?10 İl 100 Köy? temalı kampanyada toplanan giysiler ihtiyaç sahipleriyle buluşacak. İl valilikleri, sosyal yardımlaşma vakıfları ve köy muhtarlarıyla birlikte 10 şehirden seçilen 100 köyde yaşayanlar için hazırlanan giysiler bugün yola çıkacak. Törende demirören holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay  (solda) ve TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran (sağda) birer konuşma yaptı.

İHTİYAÇLAR BELİRLENDİ

Amasya, Ankara, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Tokat ve Yozgat´ta 100 köy dolaşılarak belirlenen ihtiyaç sahiplerin için hazırlanan paketlerde mont, kaban, kazak, eldiven, bere, atkı, bot gibi kışlık giyim malzemeleri yer alıyor. Yardım TIR´ı yola çıkmadan önce düzenlenen törende konuşan TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran şunları söyledi: ?Şimdilerde birçok hayırseverin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Dostlarımızın sayısı öylesine arttı ki kısa süre içinde yurdun her yerinde gerçek ihtiyaç sahiplerine derman olmaya çalıştık. Şimdi de valilikler, sosyal yardımlaşma vakıfları ve muhtarlıklar ile belirlediğimiz 10 ilden 100 köyde yaşayan 5 bin vatandaşımıza kış şartlarında yardımcı olacak giysiler gönderiyoruz.?

?700 ANAOKULU YAPTIK´

Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ise, TOGEMDER´in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan´ın liderliğinde kurulduğunu ve önemli işler yaptığını belirterek, ?2005 yılında Sayın Emine Erdoğan liderliğinde kurulan vakfımız hepimizi birleştirdi. Sayın Saadet Gülbaran´a tüm hayırseveler adına teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar 700 anaokulu yaptık. ?10 İl 100 Köy´e yardım projesi ile yardımlarımız devam ediyor. Bizlere katkı sağlama fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false