Anahtar Kelimeler: Toplantıda gerilim!

Toplantıda gerilim!

Toplantıda gerilim!

Üç konu öne çıktı!

Konuyu sulandırmak istemiş!

 

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda ilginç, dikkat çekici ve tepki çeken anların yaşandığı öğrenildi.

 

ANKARA’DAKİ EV KONUSU

Muhalif gazetecilerin davet edilmediği toplantıda bazı gazetecilerin kamuoyunun sürekli gündeminde olan konularla ilgili sorular yönelttiği belirtildi. Ankara’dan ev aldığına dair iddialarla ilgili olarak Radyo K Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kipmen’in soru yönelttiği ve Başkan Saygılı’nın da konuyu sulandırarak “Ne var ki bunda. Çocuklarım büyüdü, Ankara’da okuyorlar ve ev aldık. Ben de 15 günde bir gidiyorum” dediği ifade edildi. Vatandaşların yurt bile bulamadığı bir ortamda Saygılı’nın aldığı evi çocuklarının okuması için aldığını öne sürmesi ve sıradan insanlar için de böyle bir imkan olabilecekmiş gibi konuşması özellikle çocuk okutan bir çok kişinin tepkisini çekti.

 

ALT YAPI SORUNU

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ’ın su sıkıntısıyla ilgili soru yönelttiği ve sıkıntıyı gidermek için mahallelerde bölge bölge onarım ve yenileme çalışması yapılıp yapılmayacağına dair sorusu üzerine Başkan Saygılı’nın “Bu işler öyle kolay değil. Alt yapı çok eski. Teferruatlı bir iş. Yapanlar yanlış yapmış. Bu Kırıkkale için bir sıkıntı” dediği kaydedildi. Bu açıklamayı değerlendiren kamuoyu, “Madem sıkıntılı, madem yapanlar yanlış yapmış, siz 20 senedir Kırıkkale’yi yönetiyorsunuz, Sen 10 senedir Başkansın. Yayaydın, yapaydınız. Örnek olaydınız. Suçu eskilere atmayın. Alp yapı bu halde ise sizin suçunuz” yorumunda bulunuyor. 

 

KİBİRLİ İFADESİ

Gazeteci Murat Karadağ’ın “Size kibirli diyorlar” sözü üzerine Başkan Saygılı’nın “Ben kibirli birisi miyim?” dediği öğrenilirken, soruyu soru ile ve gülerek geçiştirmeye çalıştığı vurgulandı. “Kibirli” ifadesi Başkan Saygılı’nın kendisi için meclis toplantısında kullandığı bir cümleden ortaya çıkmıştı. Başkan Saygılı, mecliste muhalefet meclis üyeleri ile tartışırken, “Ben kibirli bir adamım, burnum yere düşse eğilip almam” demişti. Bu açıklama üzerine partisi de kendisine büyük tepki göstermişti.

 

YENİ BİR ŞEYİ YOK

Başkan Saygılı’nın toplantıda sorulara her zamanki gibi gülerek, konuyu sulandırarak, suçu hep başkalarına atarak cevap verdiği öne sürülürken, aday olması halinde Kırıkkale’nin aynı sorunları yaşamaya devam edeceğine dikkat çekildi. Kırıkkale için yeni bir şey söylemeyen Saygılı’nın aday olması durumunda sorunlarla yola devam edeceği vurgulandı.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu