Anahtar Kelimeler: Toprak analizinde kalmayın

Toprak analizinde geç kalmayın

Toprak analizinde geç kalmayın

Toprak analizinde geç kalmayın

Çiftçilere uyarı!

Üreticileri yakından ilgilendiren toprak analizi konusunda açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, toprak analiz desteğinden yararlanmak için son tarihin 1 Eylül olduğunu söyledi. Başkan Sümer, destekten yararlanacak çiftçilerin analizleri bu tarihe kadar mutlaka yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

SON TARİH 1 EYLÜL

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, bu üretim sezonu için toprak analizi yaptırılması gereken tarihin daha önceden başladığına dikkati çekerek, ?Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın mazot, gübre ve toprak analizi desteklemelerine ilişkin tebliğine göre, arazi miktarı en az 1 dekar olan Çiftçi Kayıt sistemi ÇKS´ye kayıtlı üreticilerimize toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Bu destek çerçevesinde çiftçilerimize dekar başına 2,5 lira ödeme yapılacak. ÇKS´ye kayıtlı olup, üretim alanı 50 dekar ve üzerinde olan her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Eylül´e kadar toprak analizi yaptırması zorunludur. Aksi halde bu desteklemeden yararlanmaları mümkün değildir.

ANALİZLE MÜMKÜN

Kırıkkale çiftçisinin mevsim şartları dolayısıyla zaten kaliteli ürün sıkıntısı yaşadığına işaret eden Ticaret Borsası Başkanı Sümer, bu yüzden toprak analizinin Kırıkkaleli üreticiler açısından ayrı bir önemi sahip olduğuna dikkat çekti. Yüksek verim ve kaliteli üretim için gerekli unsurların başında dengeli ve düzenli gübrelemenin geldiğine vurgu yapan Sümer ?Yüksek ve kaliteli verim ancak toprak analiziyle mümkündür. Toprak analizi sonucuna göre hangi gübreden ne kadar, ne zaman ve nasıl verileceği tespit edilir. Doğru gübre kullanımıyla üreticilerimiz gereğinden fazla gübreleme yapmayacağından maddi kayba uğramadığı gibi, bitki de optimum fayda elde etmiş olmaktadır. Ayrıca yanlış gübre kullanımından kaynaklan üründe meydana gelebilecek olası zararlar da engellenmiş olur.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu