Anahtar Kelimeler: Trafik uyarı

Trafik için uyarı

Trafik için uyarı

Bakanlık, Kurban Bayramı tatilinde ulaşımda yaşanabilecek her türlü yoğunluğa ve aksamalara karşı tedbirlerini aldıklarını ve denetimleri sıklaştırdıklarını bildirdi. Yola çıkmadan önce Alo 159’dan bilgi alınabilinecek.

ÖNEMLİ BİR KONU

Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi'nde Kurban Bayramı tatili süresince yollarda alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. Bugün mesainin bitmesiyle dokuz günlük bayram tatili sürecinin başlayacağına işaret eden Uraloğlu, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm büyük şehirlerde ve ana akslarda trafik yoğunluğunu izlediklerini anlattı. Uraloğlu, otobüs terminallerinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında ve yolcu iskelelerinde de trafiği gözlemlediklerine dikkati çekerek, "Yaşanması muhtemel yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demir yollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz. AŞTİ Terminali, İstanbul Havalimanı, Osmangazi Köprüsü, İDO Yenikapı İskelesi ve Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren İstasyonu gibi ülkemizin dört bir yanında çalışma arkadaşlarımızla görevimizin başındayız. Ulaşımda yaşanabilecek her türlü yoğunluğa ve aksamalara karşı tedbirlerimizi aldık ve denetimleri sıklaştırdık." ifadelerini kullandı.

 

BİLGİ VERİLDİ

Akıllı Ulaşım Merkezi'nde ekranlar üzerinden 69 bin kilometrelik yol ağının anlık görüntü alınarak 7 gün 24 saat takip edildiğini belirten Uraloğlu, "Ülke genelinde, yaklaşık 3 bin sinyalizasyon sistemi, 5 bin kamera, 150 Meteorolojik Bilgi İstasyonu, 2 bin 500 değişken mesaj ve trafik işaretiyle, uzaktan yönetilebilen ışıklı uyarıyla bayram süresince tüm kullanıcı ve sürücüleri anlık olarak bilgilendireceğiz. Böylece, kara yolu ağının mevcut kapasitesini en etkin şekilde kullanacak, trafik, can ve mal güvenliğini artıracağız." diye konuştu.

 

ÖNCEDEN BİLGİ ALIN

Vatandaşların yola çıkmadan ücretsiz Alo 159 hattından ve KGM internet sitesi üzerinden kapalı ve çalışma yapılan yollar hakkında bilgi alabileceklerine işaret eden Uraloğlu, en uygun güzergah ve alternatiflerinin de bu hattan öğrenebileceğini kaydetti. Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda da yüksek hızlı trene yoğun ilgi olduğunu, demir yolu taşımacılığında hızlı tren, ana hat ve bölgesel trenlerde kapasite artışına gittiklerini ve ek güvenlik tedbirleri aldıklarını aktardı. Otobüs terminallerinde de denetimleri artırdıklarına dikkati çeken Uraloğlu, "Fahiş fiyatlı bilet satışlarına da geçit vermeyeceğiz. Bakanlığımıza bağlı ekipler ile 81 ildeki yolcu terminallerinde, yol kenarlarında ve Karayolları denetim istasyonlarında yolcu taşımaya mahsus araçlara yönelik denetimleri sıklaştıracağız. Böylece, bayramı sevdiklerinin yanında geçirmek isteyen vatandaşlarımızın mağdur olmamasını sağlayacağız." dedi.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı