Anahtar Kelimeler: akreditasyon başlattı

TSO akreditasyon başlattı

TSO akreditasyon başlattı

TSO akreditasyon başlattı

Önemli gelişme

Kırıkkale´de Ticaret Borsası´nın 5 yıldızlı borsa statüsünü kazanmasının ardından Kırıkkale Ticaret Odası da 5 yıldızlı oda statüsünü kazanmak için akreditasyon başvurusunda bulunarak 2017 yılında akreditasyon çalışmaları başlatılan 13. Dönem Oda ve Borsalar arasında yer aldı.

AKREDİTASYON SAYISI 250 OLDU

TOBB tarafından 2001 yılından itibaren yürütülen Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, 2016 yılında gerçekleştirilen faaliyetler sonucu Akredite Oda/Borsa sayısı 250 oldu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, hedeflerinin 365 Oda/Borsanın Akreditasyon Standardını uygular hale gelmesi olduğunu söyledi. Akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında, 2016 yılında gerçekleştirilen faaliyetler sonucu 24 Oda/Borsa akreditasyon statüsü kazanırken, daha önce akredite olmuş 52 Oda ve Borsa da akreditasyon belgesini yeniledi. Böylece, Akredite Oda/Borsa sayısı 250´ye ulaştı. 2017 yılı çalışma planı çerçevesinde ise 28 Oda/Borsanın da akreditasyon çalışmaları başlatıldı.

5 YILDIZLI HİZMET İÇİN

Konuya ilişkin açıklamada bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların 5 yıldızlı hizmet sunarak üyelerine yol açtıklarını ve özel sektörün öncüsü olmaya devam ettiklerini söyledi. Akredite oda statüsü kazanan ve akreditasyon belgesini yenileyen oda ve borsaları tebrik eden Hisarcıklıoğlu, ?24 Oda ve Borsamız daha akredite olarak sunduğu kaliteli hizmeti tescilledi. 52 Oda ve Borsamız da hizmette sınır tanımadığını yeniden kanıtladı? şeklinde konuştu. Kurumsallaşma serüveninde Akredite Oda/Borsaların marka değerinin her geçen gün daha üst seviyelere taşındığını belirten Hisarcıklıoğlu, ?Benim Oda ve Borsalarım; yerelde ürettiği projeleriyle, yaptığı inovasyon çalışmalarıyla ve etkin paydaş yönetimiyle bulunduğu ilin ve ilçenin kalkınmasında baş aktör olmaya devam ediyor. Hedefimiz 365 Oda ve Borsamızın Akreditasyon Standardını uygular hale gelmesi? dedi.

AKREDİTE ODA/BORSA NEDİR?

Akreditasyon Sürecine başlayan Oda/Borsalar; Akreditasyon Standardını oluşturan Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi, Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri, Kalite, İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi, Danışmanlık ve Destek, İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslararası Ticaret, Borsacılık Faaliyetleri başlıkları altındaki 103 kriterden bağımsız denetçi kuruluşlarca denetlenerek akreditasyon statüsü kazanabiliyor. Akredite Oda/Borsalar da söz konusu kriterlerden her üç yılda bir yeniden denetlenerek sürdürülebilir ve kaliteli hizmet sunma noktasında performans ölçümüne tabi tutuluyor. 2017 yılında akreditasyon çalışmaları başlatılan 13. Dönem Oda ve Borsalar arasında Kırıkkale´nin yanı sıra 27 oda ve borsa yer aldı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli