Anahtar Kelimeler: iftarda buluşturdu

TSO iftarda buluşturdu

TSO iftarda buluşturdu

TSO iftarda buluşturdu

İftara geniş katılım oldu

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel hale gelen iftar yemeği bu yılda düzenlendi. Manevi atmosferin yaşandığı yemek büyük ilgi görürken, ekonomi anlamında Kırıkkale´ye yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

İFTAR PROGRAMI YAPILDI

Ekonomik yatırımların artırılması ve şehir genelindeki istihdama yönelik çalışmaların artırılması amacıyla çalışma gerçekleştiren Ticaret ve Sanayi Odası, geleneksel hale gelen Ramazan Ayı iftarını, bu yılda düzenledi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği yemekte; TSO üyeleri şehre yatırım alanında katacakları çalışmaların fikir alışverişi yapma imkânı da buldu.

PROTOKOLDEN BÜYÜK İLGİ

Beyaz Saray Düğün Salonu´nda verilen iftar yemeğine Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milletvekilleri Ramazan Can, Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

İKİBİNİ AŞKIN ÜYESİ VAR

Ravza İlahi Grubunun ilahi dinletileri sonrası yapılan Kur´an-ı Kerim tilaveti ve akşam ezanının okunmasıyla birlikte tutulan oruçlar, dualar eşliğinde açıldı. İl Müftüsü Şahin Yıldırım´ın yemek duasının ardından konuşma yapan TSO Bakanı Ahmet Varlı, ?13 meslek grubunda iki bini aşkın üyesiyle şehrimizin sanayisine, ekonomisine, tanıtımına yön vermeye çalışan odamız, üye memnuniyeti odaklı olarak sosyal sorumluluk projeleri de üstlenerek, şehrimize katkıda bulunuyor? dedi.

 

EKMEĞİN VE EMEĞİN KAPISI

Varlı, ?Mayıs ayı başında düzenlemiş olduğumuz Tarım ve Hayvancılık Fuarı´na, 90´ın üzerinde firma katılmış olup dört günlük fuar sürecince yaklaşık 30 bin kişi fuarımızı ziyaret etmiştir. Bu ciddi anlamda şehrimizin tanıtımı için bir çalışma olmuştur. TOBB olarak, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan ?İstihdamda Mili Seferberlik´ çalışmasına büyük katkı verdik. Mayıs ayı sonu itibariyle 1860 ilave istihdam sağlanmıştır. Bu istihdamı şuanda salonda bulunan üyelerimiz ve esnafımız sağlamıştır.

ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Ayrıca bu istihdamın arkasından iş kazalarını da beraberinde getirdiği için odamızda çok ciddi anlamda seminerler, toplantılar yaparak iş kazalarını minimuma indirmek için bilgilendirme yaptık. 48 meslek dalında yaklaşık 300 kişiye belge verdik. Yılsonu itibariyle inşallah bu rakamın bini bulmasını hedefliyoruz. Sanayileşen, gelişen Kırıkkale için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz? diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZE MİNNET BORÇLUYUZ

Varlı´nın ardından konuşma yapan Milletvekili Demir, ?Şimdiden idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. İnşallah bayramda da daha güvenli ve huzurlu günler yaşarız. Hepinize teşekkür ederim? dedi. Milletvekili Can, ?Ramazan Ayı´nı geride bırakmak üzereyiz. İnşallah Allah, cehennem azabından kurtuluşa vesile kılar. Huzur, birlik çok önemli. Bugün burada mutlu şekilde iftar sofralarındaysak, bunu öncelikle kahraman şehitlerimize borçluyuz? dedi.

EKONOMİ ALANINDA GÜÇLÜYÜZ

Vali Haktankaçmaz, ?Ülkemizin üreten gücü, ekmek veren pek çok aileye ekmek götürmesine vesile olan siz değerli sanayicilerimiz, ticaret erbaplarımız Kırıkkale içinde çok önemli kurumsunuz. Çoğu ortamda söylüyorum, Türkiye´de birşeyi başarmak çok zordur, hele üretmek ve faydalı işler yapmak büyük çalışma ister. 15 Temmuz´da ülkemiz, uçurumun kenarından döndü.  Bu kalkışma sonrası hepimiz gördük ki, böylesine büyük badire atlatan uçurumun kenarından dönen ülkede, diğer gün güne uyanıldığında hiçbir şey olmamış gibi herkes dükkânını açtı, fabrikalarımız işlemeye başladı. O gece ki mücadeleyi ekonomik anlamda saldırılarını sonraki günlerde de ekonomik saldırılar şeklinde devam ettirdi. ?

SİZLERİN BÜYÜK KATKISI VAR

Üreten kesim her zaman bunlara da cevap verdi. Böyle büyük sıkıntılar çeken bir ülkede büyük büyüme yaşandı. Bunun adı tek kelimeyle mucizedir. Kırıkkale´de ki esnafımızın, ticaret erbabımız ve sanayicimizin büyük katkısı vardır? şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yapılan çeşitli ikramlarla birlikte program sona erdi. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false