Anahtar Kelimeler: TUBİTAK 4006 BİLİM FUARI

TUBİTAK 4006 BİLİM FUARI

TUBİTAK 4006 BİLİM FUARI

TUBİTAK 4006 BİLİM FUARI

35 projeyle stant açılacak

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında İngilizce, Fen Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilimler alanlarında hazırlamış oldukları toplam 35 adet Bilimsel Proje özel stantlarında sunacaklar. 

TÜBİTAK BİLİM FUARI

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleşecek fuara Kırıkkale´deki Sanayicinin, Eczacının, Mühendislik dallarındaki İşletmecilerin iş adamların, Lise ve denge okullardaki branş ağırlıklı öğrencilerin, ilgisinin olacağı düşüncesiyle eğitimciler ve öğrenciler davet edildi. İngilizce Öğretmeni Derya Aytekin İngilizce alanında öğrencileri ile beraber çalışarak hazırladıkları, English is Fun! ve Old Mc Donalds isimli iki farklı Tübitak projelerini İngilizce kelime öğrenmeyi farklı tekniklerle kolaylaştırdıklarını izah edecekler. Bu projede İngilizce kelimeleri daha kolay öğrenmek ve insan beyninde kalıcılığını kesin sağlamak, hafıza bellek yerleştirme sistemlerini ortaya koyacakları projelerini tanıtıyorlar.

ÖNEMİ BÜYÜK

İngilizce Öğretmeni Derya Aytekin ifadesinde ?´Fuar bilim heyeti bu çalışmalarında çok iddialı, Türkiye´de öğrencilerim çok branşta İngilizce eğitimin yanı sıra, İngilizce teknik konulardaki gramer yetersizliklerinden eğitimlerinde başarısız oluyor.  Öğrenci ek olarak dil eğitimi almak zorunda kalıyorlar ki buda öğrencinin tahsil hayatında eğitiminin uzaması demek oluyor. Hem seneleri kaybolmuş oluyor hem de dil eğitimindeki en önemli unsurdan birisi erken yaşlardaki dil eğitimindeki beceri azalmış oluyor´´açıklamaları oldu.

İKİ DİL İKİ İNSAN

Tübitak Bilim Fuarına gelen konuklara da bu teknikleri pratik olarak uygulayacak proje heyeti bu yapacakları tanıtımla kendilerine güvenin ve English is Fun! ve Old M İller arası Tubitak yarışmalarında daha verimli ve yüksek puan alacaklarını şimdiden garanti ediyorlar. İngilizce Öğretmeni Derya Aytekin yaptığı açıklamada Bilim Tubitak 4006 fuarımıza her meslek gurubunda en elzem ifadede yabancı terim ve yabancı dille anlatımın yapılacak ticarette ve iş operasyonu tarif ve kodlanmalarındaki en büyük gereklilik dil bilmektir. 1.yabancı dil bilmek bir insan 2. Yabancı dil bilmek iki insan derler bu deyim boşuna denilmemiştir.

HERKES DAVET EDİLDİ

Branş fuar fuarımıza gelenler çok farklı projeleri görecekler. Öğrenci ve stant sorumluları hazırladıkları eserlerini izahlı ve deneyle anlatacaklar? bilgilerini verdi. Okul idaresi ve Proje sorumlu öğretmen ile öğrenciler bu projelerinin Kırıkkale Halkına açık olduklarını bildirirken. Kırıkkale sanayici iş adamların ve sanayi esnafını da davet ediyorlar. Davetlilere adreslerini de bası yoluyla bildiren okul idaresi Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi Osman Gazi Mahallesi. de olduğunu bildiriyorlar.



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı