TÜKÇEV KIRIKKALE ŞUBESİ KONFERANS VE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

TÜKÇEV KIRIKKALE ŞUBESİ KONFERANS VE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

TÜKÇEV KIRIKKALE ŞUBESİ KONFERANS VE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

?İşte o yüce ceddin vatansever torunları?

TÜKÇEV programında duygusal anlar yaşandı

Başkanlığını Gazeteci-Yazar İlhan Şahin´in yaptığı Türkiye Kamu Çalışanları ve Emekliler Vakfı (TÜKÇEV) tarafından önceki akşam Kültür Merkezi´nde Çanakkale konulu konferans düzenlendi ve Çanakkale Şehitleri´ne Mektup konulu yarışmanın finali gerçekleştirildi.

ANLAMLI BİR PROGRAM

Kurulduğu günden bu yana kısa sürede bir çok etkinlik gerçekleştiren ve eğitim çalışmasına olan desteği ile adından söz ettirerek dikkatleri üzerine çeken TÜKÇEV Kırıkkale Şubesi yine anlamlı ve dikkat çekici bir etkinliğe imza attı. Kırıkkale´ye şubesini açan, ardından ise Temel Bilim Özel Öğretim Kursu ile eğitim alanına hızlı bir giriş yapan vakıf, eğitim ve sosyal hayata olan katkıları ile çalışmalarına devam ediyor. Şube Başkanlığını şehrin tanınmış gazeteci ve yazarlarından İlhan Şahin´in yaptığı vakıf tarafından önceki akşam Kültür Merkezi´nde Çanakkale konulu konferans düzenlendi ve Çanakkale Şehitlerine Mektup isimli yarışmanın finali gerçekleştirildi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Sunuculuğunu İngilizce Öğretmeni aynı zamanda gazetecilik ve yazarlık yapan Habilhan Pehlivanlı´nın yaptığı konferansa konuşmacı olarak 9 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan göksü katılırken, mektup yarışmasının da finali yapıldı ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Duygusal anların yaşandığı program herkesi ağlattı. Özellikle mektupların okunduğu esnada salondaki bir çok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Aynı zamanda günün anlam ve önemini belirten, Çanakkale ruhunu anlatan konuşmalar ile fondaki müzik ve slayt gösterilerinin de salondakileri ağlattığı görüldü.

GENİŞ KATILIM OLDU

TÜKÇEV Vakfı Genel Başkanı Aziz Sökmen başta olmak üzere, Vakfın Genel Sekreteri Nilgün Koray, Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak ve yönetim kurulu üyeleri, Memur Sen Şube yöneticileri, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Gaziler Derneği Başkanı Rifat Öcal, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve bazı STK başkanları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli programa iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, Çanakkale türkülerinin seslendirilmesi ve slayt gösterileri ile devam etti. Şehitlere hitaben Kur´an tilaveti yapıldı ve dua edildi. Program günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Tarihçi Doçent Dr. Erkan Göksu´nun Çanakkale Zaferini anlatan konferansı ile devam etti. Programın sonunda ise Çanakkale Şehitlerine Mektup yarışmasında dereceye giren öğrenciler açıklandı ve ödülleri verildi.

BÜYÜK BİR ZAFERİN ADI?

TÜKÇEV Kırıkkale Şube Başkanı İlhan Şahin, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri bu anlamlı programı her yıl geleneksel olarak devam ettirmeyi amaçladıklarını söyledi ve vakfın genel merkezine ve Genel Başkan Aziz Sökmen´e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Şahin, Çanakkale ve Şehitlerinin önemine değinen duygusal bir konuşma yaparak, ?Çanakkale büyük bir zaferin adıdır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın tarihilerini iyi bilmeleri ve şehitlerimiz ile o büyük zaferi unutmamaları için böyle bir etkinlik düzenledik. Allah izin verirse bunu geleneksel olarak devam ettireceğiz. Tabii genel başkanımız ve genel merkezimizin desteği ile. Bu programa destekleri için teşekkür ediyoruz? dedi. Şahin, konuşmasının son bölümünde tarihten günümüze tüm şehitlere selam gönderdi.

?İŞTE ECDADIN TORUNLARI?

TÜKÇEV Genel Başkanı Aziz Sökmen´de duygusal bir konuşma yaptı ve konuşmasının bir bölümünde duygularına hakim olamayarak gözyaşlarını tutamadı. Böylesi anlamlı ve duygusal bir programa imza attıkları için TÜKÇEV Kırıkkale Şube Başkanı İlhan Şahin ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür edip, tebriklerini ileten Sökmen, ?Çanakkale zaferi anlatmakla bitmez. İşte ecdat işte torunları. Çok duygulandım. Çok güzel bir atmosfer oluştu burada. Tebriklerimi iletiyorum. Çanakkale ruhunu böyle programlar ile yaşatmak gerekiyor? dedi.

?BİZ TANRI İLE SAVAŞTIK?!?

Daha sonra 9 Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Göksu, tarihten günümüze kadar Çanakkale Zaferini anlattı ve ?Bütün savaşlar Türkler´e karşı yapılmıştır. Çanakkale´de Türklere karşı yapılan en büyük savaşlardan birisidir. Bir büyük tarihi zaferdir. Büyüktür, çünkü modern çağın bütün gereçleri ile Türkler üzerine yüklenen ordular iman gücüne yenilmişlerdir. Türklerin elinde düşmana karşı kullanabilecekleri iman güçlerinden başka bir şey yoktur. Nitekim, o dönemin askeri otoriteleri ve gazetecileri tarihe şu notu düşmüşlerdir: ?Biz orada aslında Türklerle değil, Tanrı ile savaştık ve kaybettik?? Çanakkale öncesi ve sonrası ile gerçekten büyük bir zaferdir. Herkesin bilmesi gerekir. Hele hele gençlerin daha iyi bilmeleri gerekiyor? dedi.

DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI

Çanakkale zaferi ve tarihinin anlatılmasından sonra Çanakkale Şehitlerine Mektup isimli yarışmada dereceye girenler açıklandı ve ödülleri verildi. Yarışmaya sadece Kırıkkale´den 867 mektup gönderildiği açıklandı. Türkiye genelinde de mektuplar geldiği belirtildi. Mektuplar TÜKÇEV yönetim kurulu jürisi tarafından değerlendirmeye alındı. Ortaokullar ve Lise düzeyinde yapılan yarışmada Karaman´dan gelen bir mektup ayrıca ödüllendirildi ve mektubu gönderen öğrenciye plaket gönderildiği belirtildi. Dereceye giren öğrenciler şu isimlerden oluştu: Ortaokullarda 1. Olan eser ve okul Gül Özçelik-Karakeçili Atatürk Ortaokulu. 2. Olan eser ve okulu Nesrin Dündar- Hanımeller Ortaokulu. 3. Olan eser ve okulu Nursima Özçelik-Karakeçili Atatürk Ortaokulu. Liselerde 1. olan eser ve okulu İrem Demir-Osmangazi Fen Lisesi. 2. olan eser ve okulu Fatma Kurt Kırıkkale Lisesi. 3. olan eser ve okulu Ceren Acar Kırıkkale Lisesi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNE VERİLDİ

Ortaokullarda derece yapan öğrencilere ödüllerini Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Gaziler Derneği Başkanı Rifat Öcal, TÜKÇEV Vakfı Genel Sekreteri Nilgün Koray verdi. Liselerde derece yapan öğrencilerin ödüllerini ise Doç. Dr. Erkan Göksü, TÜKÇEV Kırıkkale Şube Başkanı İlhan Şahin ve TÜKÇEV Genel Başkanı Aziz Sökmen verdi. Sökmen ayrıca, Doç. Dr. Göksu´ya konferanstan ötürü bir plaket takdim etti. Program günün anısına hatıra resmi çektirilmesi ile sona ererken, vakfın Kırıkkale Şube Başkanı İlhan Şahin, programı geleneksel hale getireceklerini ve seneye daha geniş katılımlı ve belki de Türkiye geneline yayılmış olarak yapacaklarını, ayrıca mektupları kitap haline getirerek vakfın bir kültür hizmeti olarak sunacaklarını belirterek, herkese konferans ve yarışmaya gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu