Anahtar Kelimeler: ihtiyaçlar karşılanacak

?Tüm ihtiyaçlar karşılanacak?

?Tüm ihtiyaçlar karşılanacak?

?Tüm ihtiyaçlar karşılanacak?

Vali çalışmaları inceledi

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, eğitim ve öğretimi daha iyi ve yaygın bir şekilde vermek, çağın gerektirdiği teknolojiyi uygulamak için bazı okulların yenilendiğini ve fiziki çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

PROJELERE ÖNEM VERİLİYOR

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, il merkezinde ve Yahşihan ilçesinde yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme gezilerinde ilk olarak Yahşihan ilçesinde yapımı devam eden ve yüzde 21 fiziki gerçekleşme sağlanan; 24 Derslik, Spor Salonu ve Atölyeden oluşacak Yahşihan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni ziyaret eden Vali Haktankaçmaz, burada Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz ile yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yahşihan nüfusunun her geçen gün arttığını ve eğitim ve öğretime önem vermeleri gerektiğini belirten Haktankaçmaz, ihtiyacı karşılamak için gereken çalışmaların yapılacağı müjdesini verdi.

FİZİKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Daha sonra Osman Gazi Mahallesinde yapımı devam eden ve yüzde 36´lık fiziki gerçekleşme sağlanan 12 derslikli Özel Eğitim Okulu inşaatını gezerek yüklenici firma yetkilileri ile İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve diğer teknik personelden detaylı bilgiler alan Vali Haktankaçmaz, son olarak Selim Özer Mahallesinde yapımı devam eden ve yüzde 35´lik bölümü tamamlanan 16 derslikli Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokul inşaatında incelemelerde bulundu. Fiziki anlamda iyi olan okulların, çocukların başarısına katkı sağlayacağını belirten Haktankaçmaz, tatil döneminde kent genelinde ki okullarda fiziki çalışmaların yapıldığını kaydetti.

BAŞARI TEK BAŞINA GELMEZ

Eğitim ve öğretimde başarının tek başına gelmeyeceğini belirten Haktankaçmaz, yaklaşan eğitim ve öğretim yılına tam anlamıyla hazır girmelerinin öğrencilerin başarısını etkileyeceğini savundu. Herkesin iyi ve donanımlı bir okulda okumak isteyeceğini ve velilerin de buna dikkat ettiğini belirten Haktankaçmaz, kent genelinde ki okullarda fiziki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Yüklenici firmalara da uyarılarda bulunan Haktankaçmaz, okulların inşaatının bir an önce bitirilmesi ve yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.



  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu