Tüm güzellikleri kadınlara borçluyuz”

 Tüm güzellikleri kadınlara borçluyuz”

Tüm güzellikleri kadınlara borçluyuz”

Kadınlar Günü için program

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, ‘bizler bugün sahip olduğu tüm güzelliklerin kadınların eliyle geldiğini bilen insanlarız' ifadelerini kullandı.

Program yapıldı

Açıklamasında kadınların yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, kadına yönelik şiddet ve baskıya son vermenin, kadının toplumsal ve siyasi yaşama etkin bir şekilde katılmasının yolunu açmanın herkesin görevi olduğunu belirtti. ‘Bizler kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunarsak, toplum olarak da o oranda güçleniriz' ifadelerini kullanan Saygılı açıklamasında ayrıca ‘Türk kadının bugüne kadar geçirdiği tarihsel süreçte, annelik, fedakârlık ve sabır gibi değerleri tarihin her sahnesinde eşsiz bir şekilde göstermiştir' cümlelerine yer verdi.

Her gün 8 Mart

Anneliğin en kutsal değer olduğu bilinciyle yetişen bir toplumun bireyleri olduğumuza dikkat çeken Saygılı, insanların bugün sahip tüm güzelliklerin kadınların eliyle geldiğini ifade etti. Dünyadaki bütün güzelliklerin oluşumuna en büyük emeği kadınların verdiğinin altını çizen Saygılı, Türk toplumunu ileriye götürecek bütün projelerde kadınların imzası olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade etti. Saygılı ayrıca bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sanatta, siyasette, ekonomide, üretimin olduğu har yarda insan hayatına değer katan çalışmalarda kadına büyük ihtiyaç duyulduğunu belirterek Türkiye ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu