Tüpraş´tan çıkan gazdan 8 kişi zehirlendi iddiası!

Tüpraş´tan çıkan gazdan  8 kişi zehirlendi iddiası!

Tüpraş´tan çıkan gazdan 8 kişi zehirlendi iddiası!

Bir vaka daha!

Orada neler oluyor?

Kırıkkale´de bulun Tüpraş Rafinerisi´nde çıkan gazdan 8 kişinin zehirlendiği iddia edildi. Daha önce bölgede yaşanan vakaların bir benzeri daha yaşandı. Bölgedeki işçiler ve çevre sakinleri tedirgin.

ZEHİRLENME VAKASI

Tüpraş´tan çıktığı ileri sürülen gazın, Kırıkkale şehir merkezine kadar yayıldığı belirtildi. Tüpraş´ın tedbir amaçlı, taşeron işçilerine bir günlük izin verildiği, yaşanan arızanın devam ettiği öğrenildi. Baş dönmesi ve mide bulantısı ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi´nde gelen işçilerin tedavileri sürüyor. Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şöyle denildi: ?Bugün sabah saatlerinde Kırıkkale Rafinerisi´nde hava sıcaklığının ani düşmesi ve hatların donması sonucu gerçekleşen arıza nedeniyle, rafinerinin üç flare´den (meşale) biri sönmüştür. Meşalenin devreye alınması için gerekli müdahaleler yapılarak, yanma diğer meşalelere aktarılmıştır. Teknik emniyet prosedürlerimiz gereği ve tedbir amaçlı olarak, sahada bulunan çözüm ortaklarımız saha dışına çıkarılmıştır. Üretim ve satış faaliyetlerimiz planlandığı gibi sürdürülmektedir. Arızanın giderilmesine ilişkin çalışmalarımız sonuçlandığında ikinci bir bilgilendirme yapılacaktır.?

ORADA NELER OLDU?

Bu bölgede daha önce de üç ayrı zehirlenme vakası yaşanmıştı. Toplamda 280 civarında işçi zehirlendi ve tedavi altına alındı. Bölgedeki b.ir doğalgaz çevrim santralindeki işçiler ile Tüpraş yakınlarındaki petrol şirketlerinde çalışan işçilerin hidrolük sülfür isimli gazdan zehirlendiği ortaya çıkmıştı. Bu olaylar peş peşe yaşandı ancak bu azın nereden çıktığı ve vakanın aslı konusunda hiçbir açıklama yapılmadı. Gazın çok şehirli olduğu öğrenildi. İlk vakada gazın Tüpraş´tan kaynaklandığı öne sürülmüştü. Ancak Tüpraş bunu yalanlamıştı. Şimdi bu konuda detaylı bir çalışma yapılıp açıklaması bekleniyor.



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu