Türk Kültürü Sinemada Yaşatılmalı

Türk Kültürü Sinemada Yaşatılmalı

Türk Kültürü Sinemada Yaşatılmalı

 

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Şehit Ahmet Özsoy Konferans salonunda Kırıkkale Üniversitesi, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti ve Fotoğraf topluluğunun işbirliğiyle "Türk Dünyası Kurmaca ve Belgesel Film gösterisi´´söyleşisi Ünlü Kırıkkaleli yönetmen Mesut Uçakan´ın katılımıyla gerçekleşti. Uçakan, söyleşide yaptığı konuşmasında Türk Kültürünün Sinemada yaşatılması gerektiğini ifade etti.

 

 

GENİŞ KATILIM OLDU

Programa Yönetmen Mesut Uçakan, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyon Başkanı Menderes Demir, Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak, İl Genel Meclis üyesi Şevket Özsoy,  Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek okulu Müdürü Seçkin Selvi, Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Müzeyyen Özhavzalı, Kırıkkale Fen Lisesi Müdürü Nusret Kılıç, gazetemiz köşe yazarı Oktay Kırlangıç, Tiyatrocu Sezai Yeşilyurt ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

BÜYÜK BİR ONUR DUYUYORUM

Program Men Türkmen´em Men Begem film gösterisi, tuna nehri Aksam diyor, Mesut Uçakan Film gösterisi ile başladı. Ardından Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Menderes Demir´in konuşmasıyla devam etti. Demir, Bu güzel programda bizi buluşturan herkese çok teşekkür ediyorum. Mesut Uçakan´ı dinlemek için can atıyorum. Kırıkkale´de olmaktan çok büyük bir onur duyuyorum. Ercihan Çakmak beye´de şükranlarımı sunuyorum? dedi.

 

TURAN ELLER VAROLSUN

Menderes Demir´in konuşmasının ardından Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Ercihan Çakmak katılımcılara hitap etti. Çakmak "Türk Dünyası´nın her alanda birlikteliği bizim ülkümüz. Cihan da  Türk demek Müslüman demektir. Mazlum milletlerin beklediği  ve Vefalı Türk dediği  yüce bir millettir. Türk Birliği İslamın  ve Adaletin gönüllerde ve yönetimde  hayata geçmesidir? dedi.   Çakmak konuşmasında Medya alanın da TRT Avaz´ı Türkmeneli tv´yi Medyada Türk  Dünyası için örnek  olarak göstererek " Şükür Rabbime Gönüllerde kurduğumuz Turan devletini Türk dünyasının her alanında da göreceğiz. İsmail Gaspıralı´nın dediği gibi ´Dil de, iş de ve Fikirde birlik´. Türk Dünyası  özellikle  medya, kültür,  sanat , spor, teknoloji  ve ekonomik  sahada birliktelik oluşturmalı. 300 milyonluk koca bir aileyiz? şeklinde  konuştu.

 

TEKNOLOJİ ARTIK ÇILDIRDI

Yönetmen,senarist, yapımcı Mesut Uçakan, Çakmak´ın ardından sahneye çıkarak söyleşini gerçekleştirdi. Uçakan, "Okadar güzel filmlerle karşılaşıyoruz. Toplumu sinema değiştiriyor. Televizyon´da sinemanın bir parçasıdır. Reklamda, her türlü görsel çalışma sinemanın bir parçasıdır. Teknoloji artık çıldırdı. Artık cep telefonlarıyla birlikte filmler çekilebilir hale geldik. Sinema artık her toplumun nefes alıp verdiği bir topluluk´´dedi. Uçakan söyleşinin ardından soru cevap kısmına geçerek öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Program plaketlerin verilmesinin ardından sona erdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false